По искане на Окръжна прокуратура – Плевен, Окръжен съд –

...
По искане на Окръжна прокуратура – Плевен, Окръжен съд –
Коментари Харесай

Окръжен съд-Плевен задържа 28 годишен мъж за отвличане, извършено в с. Мечка

По искане на Окръжна прокуратура – Плевен, Окръжен съд – Плевен задържа Р.А. на 28 години, който е упрекнат за закононарушение по член 142, ал.2, т. 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

В хода на следствието е открито, че Р.А. и потърпевшата А.М. са живеели на брачен начала. Поради утежняване на взаимоотношенията им, последната заживяла в дома на майка си в село Мечка.

На 1 февруари 2023 година, Р.А.отишъл до село Мечка и посетил къщата, в която се намирала А.М. Заедно със сестра си - Е.С., наложително и срещу волята на А.М, преодолявайки съпротивата ѝ, я качили в лек автомобил и откарали в село Върбица, обл. Плевенска.

Р.А. е притеглен към наказателна отговорност за това, че на 01.02.2023 година, в с. Мечка, обл. Плевен е отвлякъл А.М., като действието е осъществено от две лица, дружно с Е. С.

За това закононарушение законът планува наказване отнемане от независимост от седем до петнадесет години.

Окръжен съд – Плевен е приел доводите на Окръжна прокуратура - Плевен, че в хода на следствието са събрани задоволително доказателства, от които да се направи обосновано съмнение, че Р.А. е направил закононарушението, за които е притеглен като обвинен. Съдът е счел, че е налице действителна заплаха той да се укрие или да извърши закононарушение и е постановил по отношение на него най –тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Определението на съда предстои на обжалване пред Апелативен съд -Велико Търново.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР