По искане на НАТО Нидерландия и Германия ще доставят на

...
По искане на НАТО Нидерландия и Германия ще доставят на
Коментари Харесай

Американски ПВО системи "Пейтриът" заменят руските С-300 в Словакия! България пак ли ще остане "съветизирана"? Докога!

По искане на НАТО Нидерландия и Германия ще доставят на Словакия американски системи за противовъздушна защита Patriot вместо системите за противовъздушна защита С-300, в случай че последните бъдат предадени на Украйна, разкри УНИАН.
Съобщава се, че Германия и Нидерландия ще разположат системи за противовъздушна защита " Пейтриът " наоколо до военновъздушната база " Слиач " в Централна Словакия.

" Днес беше взето дефинитивно решение системата да бъде внедрена. Те имат за цел да засилят възпирането на съдружниците и да защитят словашката територия и нейните поданици от всякаква ракетна опасност. Словакия граничи с Украйна. ЗРК " Пейтриът " ще бъдат въведени в употреба от средата на април ", се споделя в изказване на холандските военни.

Преди няколко дни президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи отпущането на 800 млн. $ за подкрепяне на сигурността в Украйна. Той също по този начин означи, че в събота администрацията му е разрешила още 200 млн. $ или непрекъснати доставки на оръжия и муниции за Украйна. Така военната помощ набъбна до колосалната сума от 1 милиарда $.

, че с даването на модерни бойни дронове MQ-9 Reaper, Switchblade 300, Switchblade600, RQ-21 Blackjack, както и на зенитно-ракутни Противовъздушна отбрана системи и друго друго оръжие, на процедура Съединени американски щати ще оказват помощ за фактическото затваряне на въздушното пространство на Украйна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР