По искане на ГЕРБ Комисията по икономическа политика и иновации

...
По искане на ГЕРБ Комисията по икономическа политика и иновации
Коментари Харесай

НС ще проверява дали Лукойл ще получи 1 млн. лв. по проект за кръгова икономика

По искане на ГЕРБ Комисията по икономическа политика и нововъведения в Народното събрание ще ревизира документите, с които е утвърден план на " Лукойл Нефтохим " за преход към кръгова стопанска система, от който компанията ще завоюва един млн. лева, предава БНР. За абсурда заяви пръв ни.

В отговор министърът в оставка Милена Стойчева съобщи, че в Министерството на нововъведенията и растежа не е подписван контракт за финансиране.

" Аз удостоверявам позицията и обстоятелството, че няма подписано съглашение за финансиране, стадият, в който сме сега, е стадий на договаряне. Това не е предходна оценка, " съобщи тя.

Според Десислава Трифонова от ГЕРБ „ Лукойл-Нефтохим “ е класирана на 40 място в листата на фирмите, които аплайват и настоя присъединяване на " Лукойл " в процедурата да бъде докуметално тествано в парламентарата комисия.

" Да се изискат всички документи, всички оценителни отчети с всички дати, в това число и процедурите, с цел да се види и по документи, че това, което Вие казвате, не е правилно. Проектът на " Лукойл " е минал административна оценка, минал е техническа и финансова оценка, има публикуван оценителен отчет и е на стадий издаване на самостоятелен административен акт за утвърждение, " съобщи Трифонова.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР