По искане на Европейската прокуратура-София днес е бил задържан кметът

...
По искане на Европейската прокуратура-София днес е бил задържан кметът
Коментари Харесай

Кметът на Генерал Тошево е арестуван за корупция по искане на европейската прокуратура

По искане на Европейската прокуратура-София през днешния ден е бил арестуван кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров от Българска социалистическа партия . Това оповестиха Независимата прокуратура на Европейски Съюз. Арестът е бил осъществен в границите на следствие за машинация със дотации по план за повишение на енергийната успеваемост на обществени жилища.

В известието се споделя още, че през днешния ден са били осъществени и претърсвания в пространствата на общината, и в офисите на държавни чиновници, обвинени в присъединяване в разследваните закононарушения . Ще бъдат разпитани няколко очевидци и обвинени.

Фактите датират от интервала 2017-2019 година , осведомят от офиса на Независимата европейска прокуратура. Става въпрос за безплатна помощ, получена от общината по план за повишение на енергийната успеваемост в многофамилни жилищни здания , финансиран от Европейския съюз. Проектът е бил предоставен на частен реализатор.

Според доказателствата, с които разполага Европейската прокуратура, държавните чиновници, участващи в плана, в това число кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров , са показали погрешна информация по отношение на осъществяването на строителните работи, които не са завършили в избрания период. В известието написа още:

„ Всички наранени лица се смятат за почтени до доказване на виновността им пред способените български съдилища. “

Европейската прокуратура е самостоятелната прокуратура на Европейския съюз . Тя дава отговор за следствието, наказателното гонене и предаването на съд на закононарушения против финансовите ползи на Европейски Съюз.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР