По искане на Апелативната специализирана прокуратура съдът остави за постоянно

...
По искане на Апелативната специализирана прокуратура съдът остави за постоянно
Коментари Харесай

Биячите на журналиста Слави Ангелов остават в ареста

 По искане на Апелативната профилирана прокуратура съдът остави за непрекъснато в ареста двама от упрекнатите за побоя над журналиста Слави Ангелов

Днес, 10 декември 2020 година, Апелативният профилиран углавен съд удостовери определението на първата правосъдна инстанция, с което бе отхвърлено настояването за изменение на ограниченията за неотклонение " Задържане под стража “ в по-леки на Никола Асенов и Георги Асенов - упрекнати като физически причинители на побоя над журналиста Слави Ангелов на 17 март 2020 година в София.

В намерено правосъдно съвещание въззивният съд удостовери напълно и тезата на Апелативната профилирана прокуратура, че доказателствата по делото са съображение да се допусна присъединяване на двамата в закононарушението, за което са упрекнати. Не е минала и заплахата те да извършат закононарушение в случай че са на независимост.

Георги и Никола Асенови бяха арестувани на 23 април 2020 година дружно с трети участник в тежкото закононарушение. Първоначално на него също бе избрана най-тежка мярка за процесуална насила. На 15 октомври 2020 година съдът съд я промени в " Домашен арест “ заради здравословни аргументи.

Определението на Апелативния профилиран углавен съд от през днешния ден е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР