По искане на Апелативна специализирана прокуратура тримата задържани в Букурещ

...
По искане на Апелативна специализирана прокуратура тримата задържани в Букурещ
Коментари Харесай

Постоянен арест за българите - телефонни измамници, хванати в Букурещ |

По искане на Апелативна профилирана прокуратура тримата арестувани в Букурещ българи, упрекнати за присъединяване в група за телефонни измами, остават за непрекъснато в ареста, оповестява прокуратурата.

Апелативният профилиран углавен съд удостовери избраните от първата правосъдна инстанция ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ за тримата. Съдът одобри най-тежките ограничения за процесуална насила като най-подходящи, поради множеството събрани доказателства, съществуването на обосновано съмнение обвинените да са взели участие в закононарушенията, за които са упрекнати, както и заплаха те да извършат закононарушение, в случай че са на независимост.

Така и шестимата упрекнати за присъединяване в незаконната група остават за непрекъснато в ареста, откакто на 17 декември 2020 година въззивният съд удостовери най-тежката мярка за неотклонение и за другите трима, арестувани на 10 декември т.г. в разнообразни селища на България.

Нанесените от тях вреди, най-вече на възрастни хора в България, надвишават 156 000 лв..

Престъпната група бе обезвредена на 10 декември при взаимни дейности на българските и румънските полицейски и правосъдни органи, координирани от Националните бюра на България и Румъния в Евроджъст и подкрепени от Центъра за полицейско съдействие на страните от Югоизточна Европа (SELEC).

На 18 декември на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Русе-Гюргево “ тримата арестувани в Букурещ бяха предадени от румънските управляващи на българските правосъдни органи в осъществяване на издадени от Специализираната прокуратура Европейски заповеди за арест. В хода на дейностите по следствието в Букурещ от тях бяха конфискувани преносим компютър, 84 СИМ-карти и 10 телефона, с които са били набирани случайни български стационарни телефони. При претърсвания на 12 жилища в страната, употребени от участниците в групата, бяха открити и конфискувани 75 телефона, 25 СИМ-карти, картодържачи, газов револвер, златни украшения, пари, документи, както и 12 автомобила.

Специализираната прокуратура е упълномощила на ДНСК инспекции на недвижимите парцели, благосъстоятелност на обвинените, така като те са без трудови приходи. Сезирана е и КПКОНПИ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР