По искане на американския президент Доналд Тръмп се разработват изпълними

...
По искане на американския президент Доналд Тръмп се разработват изпълними
Коментари Харесай

По искане на Тръмп разработват изпълними военни варианти срещу Северна Корея

По искане на американския президент Доналд Тръмп се създават " изпълними военни разновидности " против Северна Корея. 

Това разгласи генералът от морската пехота и ръководител на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати Джоузеф Дънфорд. Той уточни, че е получено такова предписание от Тръмп и то се извършва. 

Военното решение за севернокорейските ракетни закани би било " ужасяващо ", само че е " немислимо " да бъде разрешено на Пхенян да създаде капацитет за осъществяване на нуклеарна офанзива против Съединени американски щати, разяснява Дънфорд, представен от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция. 

Напрежението сред Пхенян и Вашингтон се ускори в последните седмици, откакто Северна Корея тества още веднъж балистична ракета и заплаши Съединени американски щати. В отговор Северна Корея заплаши да удари американската военна база в Гуам. 

По време на договарянията си с американския военачалник ръководителят на Централния боен съвет на Китай Фан Чанлун съобщи, че намаляването на напрежението на Корейския полуостров можа да стане единствено по пътя на мирния разговор.

Той акцентира, че двете страни би трябвало да проявят въздържаност и да заобикалят изказвания, увеличаващи напрежението. 

Фан уточни, че се надява Китай и Съединени американски щати да съумеят дружно да решат севернокорейския ракетно-ядрен проблем. 

Неправилните дейности на Съединени американски щати " по въпроса за Тайван ", патрулирането в Южнокитайско море и разполагането на съвременна система за противоракетна защита в Южна Корея оказват мощно отрицателно влияние върху взаимното доверие във военната област, разгласи Фан Чанлун пред американския боен.

По време на визитата на Дънфорд в Китай е било подписано рамково съглашение за определяне на механизъм за разговор сред препоръките на началник-щабовете на Съединени американски щати и Китай, като сред тях към този момент ще е допустима и видеоконферентна връзка. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР