По инициатива на Студентския съвет при СА Д. А. Ценов“

...
По инициатива на Студентския съвет при СА Д. А. Ценов“
Коментари Харесай

Председателят на Общинския съвет в Свищов подкрепи конкурс на Стопанска академия „Моят старт в бизнеса“

По самодейност на Студентския съвет при СА „ Д. А. Ценов “ – Свищов и с поддръжката на ръководителя на Общинския съвет в града доктор Кристиян Кирилов, на 17 април се организира за втора година конкурс на тематика „ Моят старт в бизнеса “. Инициативата бе проведена за всички студенти в свищовската Алма матер, а всеки участник трябваше да създаде план на своята бизнес концепция, която да показа под формата на мултимедийна презентация. В състезанието участваха 7 участника, които презентираха плановете си пред жури в състав- ръководител – гл. ас. доктор Юлиян Господинов, и членове – доктор Кристиян Кирилов, доцент Петя Иванова, доцент Марина Николова и доцент Искра Пантелеева. Преподавателите в журито са ръководители на разнообразни катедри в Стопанска академия и са подбрани за обективното и оптимално професионално оценяване на плановите оферти.

Основни критерии при оценяването бяха автентичност и иновативност на бизнес концепцията, реалистично и детайлно обмисляне, логическа обязаност сред обособените елементи на бизнес проекта и умения за представяне.

Д-р Кирилов, който е и спонсор на състезанието, показа с младежите, че точно с изработването на бизнес-план е стартирал преди години частната си процедура. Своят бизнес-план за развиване той сполучливо е защитил пред Бюрото по труда и с помощта на него е получил в задатък цялата сума от паричното си обезщетение, с която осъществя своята частна ветеринарна процедура, развивана от него и до през днешния ден. С персоналната си история доктор Кристиян Кирилов накара младежите да повярват, че днешните им планове, на следващия ден могат да бъдат действителност. Той приветства провеждането на състезанието, посредством който се подтикват студентите да развиват ексцентрични хрумвания и да получават убеденост в знанията и уменията си.

„ Стопанска академия предлага доста благоприятни условия за пътувания и срещи с работодатели, дали ще ги употребявате – това зависи от вас и от това, дали сте дейни до момента в който учите. Ние влагаме във вас време и познания, тъй като знаем, че вашите триумфи са и наши триумфи “, съобщи доктор Юлиян Господинов.

В края на състезанието бяха връчени три парични награди за най-добите планове, а всички участници получиха поощрителни награди и грамоти от уредниците.
Д-р Кристиян Кирилов също получи „ Грамота за интензивно присъединяване в университетския живот на СА „ Д. А. Ценов “, с което му бе засвидетелствано внимание от страна на домакините.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР