По инициатива на секретаря на парламентарната група на “БСП за

...
По инициатива на секретаря на парламентарната група на “БСП за
Коментари Харесай

Иван Иванов: Земеделието има нужда от млади специалисти 

По самодейност на секретаря на парламентарната група на “БСП за България “ Вяра Емилова учениците от 9 и 12 клас от Професионалната гимназия по селско стопанство “Сергей Румянцев “ в град Луковит бяха посетители в Народното събрание. 

„ Специалността, която сте си избрали да учите, е перспективна. Българската земя би трябвало да създава храната за българския народ. Имаме извънредно плодородна земя, имаме положителни сортове и породи животни. Очакваме от вас да ги развивате “, съобщи пред учениците националният представител от Българска социалистическа партия и някогашен министър на земеделието Иван Иванов и посочи потребността от млади фрагменти в този бранш.

Социалистът описа на присъстващите за Стратегическия проект на България за развиването на селскостопанския бранш за интервала 2023-2027 година: „ В него ние успяхме да генерираме запас от 16 милиарда лв. и 60% държавно съфинансиране. За първи път страната има толкоз съществено присъединяване в този бранш. Фермерите ще бъдат подтиквани, с цел да стигнат своето развиване на европейско равнище “, изясни той и продължи: „ Това е бъдещето и вие би трябвало да продължите с това обучение, с цел да можете да се включат в българското селско стопанство като производители и в науката, тъй като без нея няма по какъв начин да разберете процесите “, обърна се някогашният аграрни министър към учениците. Иван Иванов добави, че по този метод ще бъдат от извънредно огромна помощ както на себе си, по този начин и на фамилиите, които са заети в този бранш. 

„ Тази година страната даде невиждани средства за помощ на фермерите – над 1 милиарда лв. “, подсети социалистът.

Някои от учениците споделиха, че техните фамилии се занимават със селско стопанство и са извънредно удовлетворени от помощта, която са получили от страната и я правят оценка.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР