По инициатива на Регионалния академичен център – Плевен (РАЦ) и

...
По инициатива на Регионалния академичен център – Плевен (РАЦ) и
Коментари Харесай

Регионалният академичен център – Плевен представя в ЦРД фотоизложбата „Авиационни делници“

По самодейност на Регионалния научен център – Плевен (РАЦ) и по покана на Българското астронавтическо сдружение – клон Пловдив (БАД) в Центъра за работа с деца – Плевен (ЦРД) ще се показа фотоизложбата „ Авиационни делници “. Събитието е под патронажа на Община Плевен и се реализира взаимно с Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) и Висшето военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “ (ВВВУ).

Изложбата ще бъде публично открита в ЦРД, на 28.11.2022 година, понеделник, в 17:00 часа от бригаден военачалник Юлиян Радойски, Началник на ВВВУ „ Георги Бенковски “, и доцент Теодора Вълова, Координатор на РАЦ – Плевен.

Изложбата включва 21 фототабла с включени над 50 фотоси на пет от водещите български авиационни фотографи. Трима от тях служат сега в редовете на Военновъздушни сили и Военноморски сили, а двама са трайно свързани с авиационната концепция. Фотографиите на капитан инж. Иван Дончев, капитан инж. Димо Вичев, лейтенант инж. Михаил Йорданов, Огнян Стефанов и о.р. подп. инж. Николай Димов са на високо професионално равнище и доставят естетическа приятност за феновете. Това е второто културно събитие, което РАЦ – Плевен провежда в съдействие с Българското астронавтическо сдружение – клон Пловдив. Подобни положителни начинания ще бъдат осъществени и в бъдеще сред двете организации.

Експозицията е отдадена на 110 години от основаването на Българската бойна авиация и 65-та годишнина от основаването на Българското астронавтическо сдружение, чийто празник ще се означи на 8 декември.

Представянето на фотоизложбата в Центъра за работа с деца – Плевен ще разреши на подрастващото потомство да се запознае с ежедневната патриотична, виновна и напрегната задача на военнослужещите от авиацията. Заедно с това ще разпали в сърцата на младите гости интерес, безрезервност, почитание и обич към българската авиация, както и ще насърчи интереса към специалността на военните водачи и на инженерно-техническия състав.

На 29 ноември, от 17:00 часа, в Актовата зала на ЦРД ще се организира лектория със студенти от Медицински лицей – Плевен и възпитаници от плевенски учебни заведения на тематика „ Авиационни делници “. Организатор на образованието е Регионалният научен център – Плевен в съдействие с ЦРД. Лектор ще бъде капитан инж. Иван Дончев, от 12-та Авиационна база, Д. Митрополия. Интересната тематика се показва в границите на контракта за съдействие сред Медицински университет – Плевен и ВВВУ „ Г. Бенковски ”, съгласно който в МУ-Плевен ще се образоват парамедици в новата хибридна компетентност „ Авиационен парамедик “.

Експозицията „ Авиационни делници “ ще може да бъде прегледана от жителите и гостите на града в Центъра за работа с деца – Плевен от 28 ноември до 20 декември 2022 година

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР