По инициатива на омбудсмана Мая Манолова утре в София ще

...
По инициатива на омбудсмана Мая Манолова утре в София ще
Коментари Харесай

Мая Манолова събира в София омбудсманите от балканските страни

По самодейност на омбудсмана Мая Манолова на следващия ден в София ще се срещнат омбудсманите от балканските страни, оповестиха от институцията на българския публичен бранител.

Регионалният конгрес ще стартира в 9.00 часа в зала 6 на Националния замък на културата. Темата е "Защита на правата на жителите: провокации пред балканското съдействие ".

Събитието е в подтекста на българското председателство на Съвета на Европейския съюз и е в партньорство с македонския публичен бранител.

Форумът ще се състои в два панела - в първия от 9.00 часа ще бъдат разисквани опциите за взаимоотношение сред омбудсманите на Балканите за отбрана на главните права и свободи посредством районно съдействие, обмяна на опит и положителни практики, а във втория - от 14.00 часа, ще се дискутират икономическите и обществените права на жителите, уредени в Хартата за главните права на Европейския съюз.

Предвидено е изявление на представител на Агенцията на Европейския съюз за главните права (FRA) по проблемите, свързани със обществените и икономическите права на жителите, както и на представител на Службата на Върховния комисар по правата на индивида в Организация на обединените нации, който ще обясни смисъла на Парижките правила на Организация на обединените нации за действие на националните институции за отбрана и поощряване на правата на индивида.

Във форума ще вземат участие и локалните публични медиатори от всичките 13 общини в страната. Покани са изпратени още до народни представители, до министрите на българското европредседателство, на правораздаването и на външните работи, до посланиците на балканските страни, до Конституционния съд, до представители на академичната общественост, до Комисията за отбрана от дискриминация, до Комисията за отбрана на потребителите, потребителски и цивилен организации, Български хелзинкски комитет, Център за нестопанско право, Институт Отворено общество, Център за проучване на демокрацията, Център за демократични тактики, Български юристи за правата на индивида, Асоциация "Анимус " и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР