По инициатива на общинския комитет Васил Левски в Добрич по

...
По инициатива на общинския комитет Васил Левски в Добрич по
Коментари Харесай

Спонтанно: Ученици отказаха да рисуват обесването на Васил Левски

„ По самодейност на общинския комитет „ Васил Левски ” в Добрич във връзка 150-годишнината от гибелта на Апостола организирахме конкурс за рисунка. Показах на възпитаници календара за тази година на общобългарския комитет, който е отдаден на обесването на Апостола. Бях учуден, когато децата отхвърлиха да рисуват обесването на Левски. Реакцията им беше спонтанна. За тях Левски е жив. Дори се почувствах компрометиран ”, споделя ръководителят на общинския комитет в Добрич Красимир Масурски.

„ Основната ни самодейност през тази година ще е издигането на стълб с българското знаме на кръговото придвижване на околовръстния път от Добрич за Балчик. Става дума на процедура за една тръба, висока 10-15 метра. От общинския комитет „ Васил Левски ” започваме дейна преписка и срещи с общината за издаване на нужните позволения за построяването му. Ще представим самодейността на други патриотични организации в Добрич ”, съобщи Масурски.

„ Това е самобитен израз на възприятието ни за дълг и благодарност към Родината. С нашата работа се опитваме да поддържаме патриотизма и българщината, които са ни изключително нужни в този момент. Ще предизвикваме и патриотичната „ настройка ” на компании, които имат нужната техника и материали. Ако се съберат повече средства, не сме надалеч от идята да сложим пилони с националното знаме на всички съществени входни пътища към Добрич ”, добави Масурски пред " 24 часа ".

„ Другата задача, която си е сложил общинският комитет „ Васил Левски ” в Добрич е най-сетне да учредим секция на общобългарския комитет в град Измаил,Украйна, при бесерабските българи.Нещата са напреднали, диалозите с българската община „ Св. София ” там не престават, имаме цялостната им поддръжка, както и на други културно-просветни организации на бесарабските българи. Заради Ковид пандемията и в този момент войната в Украйна, нещата се забавиха, само че ние не стопираме да кореспондираме. Всяка година част от календарите на комитета, които постоянно са тематично свързани с живота и дейноста на Васил Левски, изпращаме за другите организации на бесарабските българи в Измаил и региона ”, изяснява Масурски.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР