По инициатива на Националния филмов център 13 януари е датата,

...
По инициатива на Националния филмов център 13 януари е датата,
Коментари Харесай

Отбелязваме Деня на българското кино

По самодейност на Националния кино център 13 януари е датата, на която българската кино общественост празнува своя професионален празник. Именно на този ден е първата обществена прожекция на кино лентата на Васил Гендов " Българан е галант”.

След оповестяването на София за Творчески град на киното от ЮНЕСКО през 2015 година, нашата столица пое още по-сериозен ангажимент и грижа за развиването на филмовата промишленост, сериозна част от която е най-голямото кино събитие в България, с повече от 20-годишна история – Международният кино фестивал " София Филм Фест ".

В чест на Деня на българското кино се провеждат прожекции на български филми в шест софийски киносалона. Входът е свободен като се изключи билетите за най-новите филми " Вездесъщият”, " Възвишение” и " Дъвка за балончета” в кината " Люмиер” и " Одеон”. Те ще са на цена 5 лева

Междувременно селекцията на програмата на идния 22-ри " София Филм Фест " тече с цялостна пара. Очакванията са на фестивала да бъдат показани рекорден брой български игрални филми, основани след март 2017.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР