По инициатива на Н.пр. Проф. др. Хасан Бармауи, почетен консул

...
По инициатива на Н.пр. Проф. др. Хасан Бармауи, почетен консул
Коментари Харесай

Водещите вестници на България и Кралство Йордания заедно срещу тероризма и фалшивите новини

По самодейност на Н.пр. Проф. други Хасан Бармауи, почетен консул на Хашемитско Кралство Йордания и господин Петьо Блъсков, основен редактор на в. „ Труд “, на посещаване в България бе делегация от йорданския вестник „ Ад Достур ". Делегацията бе в състав: господин Мустафа Ал-Риаллат, основен редактор на „ Ад Достур “ и неговите сътрудници господин Абдел Насер, господин Емад Ал-Хадиди и господин Басам Ал-Нсор.

Делегацията организира срещи с вицепрезидента на Р. България госпожа Илияна Йотова, с шефа на Българска телеграфна агенция господин Кирил Вълчев, кмета на София госпожа Йорданка Фандъкова, кмета на Варна, господин Иван Портних, кмета на Бургас господин Димитър Николов, господин Румен Петков, водач на Политическа партия АБВ и господин Валентин Златев.
Договор за партньорство и съдействие се подписа сред двата най-влиятелни вестника на Република България и Кралство Йордания, в. „ Труд “ и в. „ Ад Достур “
Главните редактори на в. „ Труд “, господин Петьо Блъсков и на в. „ Ад Достур “, господин Мустафа Ал-Риаллат се договориха да работят за разпространение на живота, ярките и съумели персони и достиженията на Република България и Кралство Йордания.

Като водещи тематики в съдействието на двата вестника, господин Блъсков и господин Риаллат се съгласиха, че са развиването на мирните процеси в света, националният суверенитет, справедливото решение на интернационалните спорове, битката с тероризма, преодоляването на мигрантските проблеми и съдействието с всички интернационалните и международни организации.

Като един от сериозните проблеми на международната публицистика, основните редактори дефинираха подправените вести и тяхното зловредно въздействие върху международните проблеми и живота на хората. Затова те си слагат като значима цел разкриването на подправените вести и оптимални старания за превъзмогване на тяхното разпространяване и въздействие.



Н.пр. Проф. други Хасан Бармауи, почетен консул на Хашемитско Кралство Йордания, господин Мустафа Ал-Риаллат и госпожа Илияна Йотова, вицепрезидент на Р. България.

На срещата господин Риаллат и госпожа Йотова разискаха опциите за разширението на връзките сред Република България и Кралство Йордания в области от съвместен интерес.

Посочени бяха общите позиции на двете страни по въпросите на мира, тероризма, подправените вести и толерантността към бежанския проблем.

Госпожа Йотова уточни изключителната роля на медиите за превъзмогването на международните рецесии и нуждата от взаимоотношение в тази област. Господин Риаллат акцентира, че тази идея е споделена изцяло от “Ад Достур”.



Г-н Мустафа Ал-Риаллат, госпожа Йорданка Фандъкова, Петьо Блъсков и Н.пр. Проф. други Хасан Бармауи.

Делегацията разиска със столичния кмет съдействие на доста равнища. Г-н Риаллат изрази благодарността на Кралство Йордания и столицата, град Аман, двете хиляди дръвчета, подарък от Столична община, които се развиват отлично и красят града.



Г-н Мустафа Ал-Риаллат, гл. редактор на в. „ Ад Достур “ и генералният шеф на Българска телеграфна организация, господин Кирил Вълчев.


По покана на Н.пр. Проф. други Хасан Бармауи, господин Риаллат оставя обръщение в консулството на Хашемитско Кралство Йордания в България.

Рекламират курортна Варна

Най-влиятелната йорданска медия “Ал Достур” ще популяризира в репортаж опциите на Варна като привлекателна туристическа дестинация. Това съобщи основният редактор на “Ал Достур” Мустафа Ал Раалат на среща с кмета на града Иван Портних. Риаллат и негови сътрудници публицисти са у нас по покана на основния редактор на в. “Труд” Петьо Блъсков. Заедно с тях във Варна бе почетният консул на Хашемитското кралство у нас доктор Хасан Бармауи.

“Щастливи сме да бъдем във Варна, усещаме я близка, тъй като има доста общи неща с нашата морска столица Акаба. Надяваме се и ще работим да задълбочим съдействието сред тези два града. Прекрасно е, че йордански туристи посещават Варна и България, тъй като сме страни с дългогодишни другарски отношения”, съобщи Мустафа Ал Риаллат.

На срещата кметът на Варна Иван Портних показа капацитета на града като целогодишна дестинация, богатия му културен календар и основни за развиването му планове - построяването на Индустриална зона, на автомагистралите “Хемус” и “Черно море” и пристанищната зона.



Н. прочие Проф. други Хасан Бармауи и господин Мустафа Риаллат с кмета на Варна, господин Иван Портних.

Очакват се вложения в Бургас

Делегация от Йордания се срещна с кмета на Бургас Димитър Николов. Тя бе водена от Н. Пр. доктор Хасан Бармауи, консул на Йордания в България. Дипломатът бе съпроводен от Мустафа Риаллат, гл. редактор на авторитетната йорданска медиа “Ал Достур”, и представители на бизнеса. По време на срещата бяха разисквани разнообразни хрумвания за съдействие в региона на стопанската система, опазването на здравето, образованието и туризма. Кметът показа опциите за вложения, които предлага Индустриален и логистичен парк - Бургас и отличната логистика на града. Представени бяха и сполучливи образци за развиване на задгранични компании в града.

“Бургас е доста хубав, живописен, жив град. С отлични благоприятни условия за бизнес и туризъм. Сигурен съм, че Бургас ще бъде атрактивен за йорданския бизнес, както и за туризъм”, съобщи в хода на диалозите Н. Пр. доктор Хасан Бармауи.

Коментирани бяха и опциите за побратимяване с град от Йордания след отшумяването на пандемията.


Н. прочие Проф. други Хасан Бармауи и господин Мустафа Риаллат с кмета на Бургас господин Димитър Николов.


Г-н Петьо Блъсков, Н.пр. Проф. други Хасан Бармауи, господин Валентин Златев и господин Мустафа Риаллат разменят дарове и разискват бъдещото съдействие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР