По инициатива на министъра на туризма Николина Ангелкова над 400

...
По инициатива на министъра на туризма Николина Ангелкова над 400
Коментари Харесай

Ето как Ангелкова зарибява чуждите туристи в България

По самодейност на министъра на туризма Николина Ангелкова над 400 000 картички са изпратени на непознатите туристи, почиващи в България. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма. Остт ведомството обаче не прецизират какъв брой коства този жест на бюджета.

Специалният жест цели да им благодари, че са избрали страната за дестинация на своята отмора. Той е и следващата стъпка в работата на министерството при създаване на имиджа на България, като предлагаща най-високо качество туристически артикул.

Гостите, които ще получат специфичната картичка ще бъдат определени на инцидентен принцип, като те ще се разпределят съразмерно в цялата страна. Очаква се картичките да бъдат изпратени в идващите дни до края на сезона.

Визията на картичката пресъздава образа на пощенската марка, отдадена на " 2017- Международна година на устойчивия туризъм за развиване ". Филателното издание ще е посланието на България по време на 22-рата сесияна Генералната асамблея на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации в гр. Чънду, Китай.

 1970358

А картичката ще извършва тази функционалност измежду гостите, пътували в страната. Стенописи от Рилският манастир и Тракийската казанлъшка гробница са изобразени на предната част на картичката. В допълнение на красивите фрагменти е специфичното обръщение, подписано персонално от министъра на туризма Николина Ангелкова.

Надписът на британски гласи: " Thank you for choosing Bulgaria! ", което значи " Благодаря ви, че избрахте България! ". Английският е определен, тъй като той е формален език на Европейския съюз и е измежду най-разпространените на интернационално равнище.

 1970359

Последните данни на статистиката демонстрират, че близо 5 милиона задгранични туристи са посетили България в интервала януари - юли, като се регистрира растеж от 7,2% % по отношение на същия интервал на предходната година.

Това удостоверява прогнозите на Министерството на туризма за нарастване в бранша от 7 до 10%. Освен това се планува в интервала сред май и октомври българите да осъществят над 5,7 милиона нощувки. Очаква се и при тях растежът да е към 4,5 - 5% по отношение на предходната година.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР