По инициатива на кмета Свилен Шитов в Девня започна възстановяване

...
По инициатива на кмета Свилен Шитов в Девня започна възстановяване
Коментари Харесай

Обновяват гробищните паркове на територията на община Девня

По самодейност на кмета Свилен Шитов в Девня стартира възобновяване и възобновяване на гробищните паркове на територията на цялата община. Тази стъпка бе извънредно належаща, защото откогато са правени, гробищата не са били поддържани, макар че са постоянно посещавани от опечалени жители. Занемареният им тип създаваше спомагателен дискомфорт на хората, отишли на заравяне или да възпламенят свещ на последния кей от земния път на свои умряли близки и родственици.
Обновяването обгръща петте гробищни парка на територията на общината, като три от тях - в кварталите "Девня 1 ", "Девня 2 " и в село Кипра са към този момент приключени. Ремонтирани и изцяло възобновени са обредните зали, някои от които се бяха трансформирали в съборетини - с изтърбушени покриви и избити прозорци и порти.

Паралелно с това се слагат нови табла за лепене на некролози, тук-там се слагат нови огради и врати, а на други се освежават. В актуализирания гробищен парк в квартал "Девня 1 " беше направена и нова чешма с каменна обшивка.

Предстои обновяването на гробищните паркове в кв. "Повеляново ", където ще бъде заменен покривът на обредната зала, която ще се измаже извън и от вътрешната страна, и в с. Падина, където ще се ремонтира оградата край селската чешма и нейните корита.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР