По инициатива на Кмета на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов

...
По инициатива на Кмета на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов
Коментари Харесай

Майските празници в Мъглиж с акцент към поезията и грандиозно шествие

По самодейност на Кмета на Община Мъглиж доктор Душо Гавазов за пръв път в общинския център ще се проведат " Майски празници ". Основен акцент в тях ще е поезията. Два дни са отделени на майсторската българска римувана тирада, като за задачата е организиран Първи лиричен празник за общината.
От 15 часа на 20-ти май ще бъде открит щанд с книгите на участниците в поетичния театър. Речта на кмета Душо Гавазов ще е за създателите, чийто алманах с творби ще бъде показан. Гости на празника са поетите Тони Телалов, Ана Лазарова, Христо Мухтанов, Ралица Красимирова, Айча Заралиева, Георги Гаврилов и музикантите Карел Маринович и Кирил Коев. Следва рецитал на самите създатели и разпределяне на подписи до късен следобяд.
На идващия ден ще се състои литературно четене на поетите в образователните заведения на Мъглиж.
За Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската книжовност– 24-ти май, е проведено празнично многолюдно шествие на възпитаници и просветни дейци от общината, връчване на приветствени адреси за ръководителите на учебни заведения, детски градини, читалища.
 С три атрактивни специалности ще посрещне 60-годишнината си професионалната гимназия в Мъглиж С три атрактивни специалности ще посрещне 60-годишнината си професионалната гимназия в Мъглиж
Домакин на панорамата на професионалното обучение и кариерното насочване в община Мъглиж е Професионалната гимназия по селско стоп...
Тържественото честване под мотото „ Върви народе, възродени “ ще е на площад „ Трети март “.
Изтъкнати учители ще получат от Гавазов удостоверения за благодарност. Изявени деца – гении, завоювали призови места в районни, национални и интернационалните надпревари, ще бъдат отличени с „ Купата на кмета “.
Грамоти и награди ще бъдат връчени на възпитаници за отличен триумф, реализирани отлични резултати и интензивно присъединяване в живота на учебното заведение.
Самите ученически ученици са планували богата празнична стратегия, която ще показват пред своите родители, съграждани и посетители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР