По инициатива на ГЕРБ днес в Народното събрание трябва да

...
По инициатива на ГЕРБ днес в Народното събрание трябва да
Коментари Харесай

Партиите отново на среща днес в НС, този път за Зеленски

По самодейност на ГЕРБ през днешния ден в Народното събрание би трябвало да се организира следващата среща на парламентарно показаните обединения. Този път тематиката е предлагането на ГЕРБ украинският президент Володомир Зеленски да бъде поканен да направи видеобръщение на учредителното съвещание на Народното събрание.

Предложението бе направено през вчерашния ден, няколко часа откакто болшинството от парламентарни обединения реши посланиците на Русия и Беларус да не участват при учредяването на 48-ия парламент идната сряда. Зад концепцията на Демократична България застанаха Политическа партия, ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Български напредък ", а срещу се оповестиха Българска социалистическа партия и " Възраждане ". Те бяха сериозни и към концепцията на ГЕРБ.

" Надцакването по евроатлантизъм у нас продължава. Вдигам залозите и предлагам първото съвещание да се състои в Киев! Така Митрофанова и да я каним, няма да пристигна, а Зеленски ще се обърне към нас онлайн, напряко вместо Радев ", написа във фейсбук Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия.

Пред БНР водачът на партия " Възраждане " Костадин Костадинов разгласи, че групировката му няма да взе участие в днешната среща: " Това към този момент е последна степен на дебилизаия и инфантилизация в българската политика. Ако решат да създадат нещо сходно, просто ще се наложи да отправим ние покана към съветската посланичка и тогава допускам, че целият първи работен ден на Народното събрание ще бъде провален ".

Все още няма изясненост дали останалите обединения ще одобряват поканата на ГЕРБ или ще отговорят документално.

Третата подред среща в границите на тази седмица би трябвало да стартира в 13 часа.

До този миг партиите реализираха консенсус единствено за разпределението на местата в пленарна зала.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР