По инициатива на евродепутата Георги Пирински нa 02 юли 2018

...
По инициатива на евродепутата Георги Пирински нa 02 юли 2018
Коментари Харесай

Пирински откри конференция на тема „Европейският дневен ред по въпросите на труда”

По самодейност на евродепутата Георги Пирински нa 02 юли 2018 година в хотел Балкан в София се организира конференция на тематика: „ Европейският дневен ред по въпросите на труда “. Съорганизатори на събитието бяха Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент и Конфедерация на труда „ Подкрепа “. Конференцията бе разграничена на два панела - „ Европейският дирек на обществените права – нов обществен дневен ред за Европейски Съюз? “ и „ Европейският орган по труда – въможност за общи решения за гарантиране на трудовите и обществени права в Европейски Съюз “.

Събитието беше намерено от Георги Пирински и президента на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов “. В своето изявление евродепутатът-социалист насочи вниманието към заключенията от Годишния отчет на Европейската комисия за България по отношение на проблемите с всеобщата беднотия, растяващите неравенства, несправедливата данъчна система, която лишава страната от извънредно нужни за нейното развиване обществени вложения. В рамките на втория панел Пирински срещна участниците в събитието и с предлагането за основаване на Европейски орган по труда.

В конференцията взеха присъединяване и ръководителят и заместник-председателят на парламентарната Комисия по труда, обществената и демографската политика – Хасан Адемов и Георги Гьоков, Росица Маринова и Ваня Григорова от КТ „ Подкрепа “, Ненко Салчев – специалист в Министерство на труда и обществената политика. Гости на събитието бяха ръководители и специалисти от държавни институции, синдикалисти, представители на работодателски организации, представители на национално-представителни организации на и за хората с увреждания, учени и преподаватели от Българска академия на науките и висшите учебни заведения. Те взеха интензивно присъединяване в извършените полемики с отзиви и оферти по настоящите проблеми, които бяха обект на обсъждане.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР