По инициатива на Асоциация Докосни дъгата“ Христо Стоичков занесе факела

...
По инициатива на Асоциация Докосни дъгата“ Христо Стоичков занесе факела
Коментари Харесай

Вижте какво подари Христо Стоичков на папа Франциск

По самодейност на Асоциация „ Докосни дъгата “ Христо Стоичков занесе факела на мира във Ватикана. Той взе участие в обичайния футболен Мач на мира. Той се организира под патронажа на папа Франциск и ще бъде отдаден на Диего Марадона. Стоичков ще играе в Отбора на света, паралелно до футболисти като Роналдиньо, Джанлуиджи Буфон, Клаудио Каниджа, Луис Суарес, Чиро Ферара, Робер Пирес, Фабио Канаваро, Иван Ракитич и доста други.

Преди месец носителят на Златната топка стана дипломат на мира за Европа по предложение на асоциация „ Докосни дъгата “. Това се случи на специфична гала в град Пазарджик, проведена взаимно с локалната администрация и Пробега на мира.

„ Дошъл съм във Ватикана от името на българския спорт и в името на мира по света! Искам да ви предам факела! Без мир нищо не е допустимо. Като дипломат на Пробега на мира за Европа за мен е голяма чест да играя на следващия ден в Мача на мира! “, показа Стоичков при срещата си с български и италиански факлоносци във Ватикана.

 

 Добави изложение

Преди демонстративния конфликт, включващ редица митове на спорта, даде копие от „ Златната топка “, която завоюва през 1994, на Папа Франциск.

„ С наслада подарих на папа Франциск копие от моята Златна топка! Бяхме с него, играхме за международен мир във Вечния град! King Football е най-хубавият дипломат за един кротичък свят “, написа Стоичков в профилите си в обществените мрежи. "

 Добави изложение

 
Стоичков покори терена в Мача на мира 
даде две асистенции при загубата на „ Белите “ от „ Сините “ с 3:4. 

В „ Синия “ тим личаха имената на митове на италианския футбол като Антонио Ди Натале, Винченцо Якуинта и други. Мачът бе в чест на Диего Армандо Марадона, който напусна този свят преди две години. Някои от децата на великата десетка на Аржентина посетиха срещата на „ Олимпико “ в Рим, като две от тях даже взеха присъединяване в дуела. Стоичков впечатли с изявите си по дясното крило , като се регистрира с две асистенции през първото полувреме, и бе с съществена заслуга за още едно попадение.

Резултатът бе открит в деветата минута, когато Камата откри Арвеладзе и грузинецът не сбърка за 1:0. В 14-та Ди Натале възвърне паритета. Три по-късно Стоичков даде пас с пета на Хенрик Мхитарян, а той подаде на Уго Алмейда за 2:1 в интерес на „ Белите “. В 21-та минута Камата записва второ завършващо подаване, като още веднъж негов получател бе Арвеладзе. „ Сините “ понижиха в 24-та минута посредством Якуинта, а при започване на втората част стигнаха и до цялостен поврат след две бързи попадения на появилия се от пейката Андрий Воронин. 

 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР