По информация от Централната избирателна комисия сред 11-те секции, заради

...
По информация от Централната избирателна комисия сред 11-те секции, заради
Коментари Харесай

Непреброените гласове в Турция може да донесат още един мандат за ДПС

По информация от Централната изборна комисия измежду 11-те секции, поради които беше оповестено актуализиране на резултатите от изборите, една е в Турция. Българските изселници в Бурса обаче настояват, че става дума за две секции – това са 779 гласа, които към момента не са преброени. ЦИК към момента не са оповестили дефинитивни резултати.

Това разяснява в „ Тази заран “ репортерът на bTV Владислава Тричкова, която беше в Турция в изборния ден.

„ Всеки глас е значим. Броят на мандатите се счита по формула. 800 гласа не са малко и могат да трансформират математиката и може да се стигне до мандат повече за  “, уточни тя.

В една секция в Турция са дали своят вот 668 души и безусловно всеки от тях е избрал да го направи с машина. Повечето гласове там са за .





При друга секция в Бурса от 475 дали своят вот 475 са го създали с машина, разяснява Владислава Тричкова.  Там множеството от гласоподавателите са дали своят вот за „ Български напредък “, а нито един не е дал вота си за .





" В Турция става доста подредено, привикнали са да гласоподават в доста по-малко секции. Големият проблем е, че доста хора не знаят български език. Много огромен % от хората гласоподават с декларация, попълнена на място, а не с авансово заявление ", уточни репортерът на bTV.

" Има хора, които към този момент са много отдалечени от България. Те даже се чудеха защо са там и дали ще гласоподават за парламентарни избори - за партия, а не за президент. Имаше и хора, които споделяха, че фамилиите им са в България, и за тях голямият проблем е инфлацията и високите цени. За тях е още по-скъпо поради курса на лирата и лв. ", съобщи още Тричкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР