По информация от Спешна помощ в 9:09 часа е получен

...
По информация от Спешна помощ в 9:09 часа е получен
Коментари Харесай

Пострадалият при Боянския водопад катерач е с политравма в много тежко състояние, оперират го


По информация от " Спешна помощ " в 9:09 часа е получен сигнал за паднал човек в региона на Боянския водопад в естествен парк " Витоша " и незабавно е отишъл екип. Пострадалият е превозен в " Пирогов " в доста тежко положение, с травматичен потрес.

Той е открит в схващане с голям брой контузии по тялото, оповестиха от Планинската избавителна работа (ПСС) при Българския Червен кръст, представени от Българска телеграфна агенция.

Спасителната акция е почнала тази заран след сигнал за паднал катерач.

След като е открит, мъжът е обездвижен, свален е със профилиран превоз и на Копитото е предаден на кола за спешна помощ, която го е откарала към болнично заведение към 12:05 ч., прецизираха от ПСС.

Сред спасителите е имало реаниматор, който е останал с потърпевшия в колата за спешна помощ. Акцията е завършила за планинските спасители към 13:45 ч.

Планинските спасители напомнят на туристите да не поемат опасности в планината. Да потеглят добре готови, да не навлизат в рискови скатове, защото сега има вятър в планините и сериозен транспорт на сняг.

Спасителите приканват да се употребяват зимните маркировки наложително и туристите да имат поради, че е много студено в планината. Силният вятър усилва чувството за мраз и би трябвало да се носят топли облекла.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР