По информация на ТАСС, които цитират представители на компанията Cognitive

...
По информация на ТАСС, които цитират представители на компанията Cognitive
Коментари Харесай

За първи път в света: Изкуствен интелект за руските влакове

По информация на ТАСС, които цитират представители на компанията Cognitive Pilot, тази технология би трябвало да сведе до най-малко броя на произшествията заради човешкия фактор и не се употребява на никое място по света.

Според шефа на компанията Олга Ускова, 10 локомотива с изкуствен интелект са изпратени за тествания в Руските железници, а в този момент е в ход един от стадиите на тестване за узаконяване на продукта.
 За първи път в света: Изкуствен разсъдък за съветските влакове (ВИДЕО)

Локомотивите са оборудвани с комплекс от системи, които, употребявайки техническо зрение, могат да откриват обекти на релсите, в това число други влакове, стрелки, коловози, хора, светофари.

Те могат да създадат оценка на обстановката, да предупредят машиниста за заплахата и при липса на реакция да вземат решения сами. Тестването и промишленото утвърждение би трябвало да бъдат приключени през есента на 2020 година.

Ако това се случи, Русия може да стане първата страна, която приспособява невронните мрежи и визията си за понижаване на произшествията в железопътния превоз. И европейските транспортни компании към този момент се интересуват от тази технология.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР