По информация на руското издание Ведомости“ мобилният оператор МТС е

...
По информация на руското издание Ведомости“ мобилният оператор МТС е
Коментари Харесай

Руският мобилен оператор МТС изпитва недостиг на оборудване

По информация на съветското издание „ Ведомости “ мобилният оператор МТС е почнал да търси нови снабдители на телекомуникационно съоръжение, като е разгласил питане за информация по отношение на доставката на 4G/5G решения. Операторът търси снабдители на разнообразни модели дребни базови станции-ретранслатори.

В настояването се показват 37 позиции, в това число контролер и съоръжение за 2G, 3G и 4G базови станции, системи за ръководство на радиомрежата, PAC (пакет от програмен продукт и хардуер) за обмисляне и усъвършенстване на мрежата, програмен продукт и лицензи, както и обвързваните с тях услуги за инсталиране, ремонт, съвещания и BSS (Business Support Systems). Заявленията ще се одобряват до 14 април.

MTS се интересува от съоръжение, което може да работи с New Radio (5G), както и с LTE/NR решения. Честотните ленти включват лицензираните честоти n78 (3,5 GHz), n79 (4,7 GHz) в конфигурации Standalone и Non-Standalone и нелицензираните 2,4, 5 и 6 GHz (Standalone), както и съоръжение за работа в милиметровия диапазон (n258 – 26 GHz).

Интересно е, че в края на месец март президентът на МТС Вячеслав Николаев съобщи, че запасите от съоръжение на оператора ще бъдат задоволителни за още две години, само че в този момент се вижда, че това не е правилно. На непосредствено заложения от медиите въпрос какво следва, МТС на дадоха коментар. Навярно са настъпили някакви промени и в този момент съветският мобилен оператор изпитва дефицит на съставни елементи и съоръжение.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР