По информация на посолството ни в Индия към този момент

...
По информация на посолството ни в Индия към този момент
Коментари Харесай

МВнР: Не посещавайте религиозни храмове, не ходете на места с много хора в Шри Ланка

По информация на посолството ни в Индия към този миг няма данни за потърпевши български жители при осемте терористичните офанзиви в църкви и хотели в Шри Ланка, оповестяват от Министерството на външните работи.
 Над 156 убити при атентати против църкви и хотели в Шри Ланка (обновена в 13:18)
Засега информациите са за общо над 185 починали, в резултат на детонациите.

В един от потърпевшите хотели в град Коломбо се намират шестима български жители, които са в сигурност. Те имат връзка с посолството в Делхи, с оглед оказване на подпомагане при нужда.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изпрати съболезнователна депеша до Тилак Марапана, министър на външните работи на Шри Ланка, и осъди насилието по отношение на терористичните офанзиви в страната, довели до голям брой жертви и ранени.

Правителството на Шри Ланка е оповестило вечерен час от 18.00 вечерта до 06.00 сутринта локално време, който влиза в действие незабавно след оповестяването му.

Към момента летището в Коломбо действа в естествен режим със засилена защита, само че напредването към него е затруднено, заради вечерния час.

Препоръчително е българските жители в Шри Ланка да заобикалят места, в които се организират религиозни прояви или наоколо до религиозни храмове, а също и да проявават нерешителност, в случай че са наоколо до огромни събирания на хора, митинги или демонстрации.

При потребност, българските жители могат да се свържат с посолството на Република България в Делхи на тел.: + 91 11 26115549; +91 11 26115550 или при изключителна обстановка и в отвън работно време на тел.: + 91 9910999498.

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на Дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected].
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР