По информация на Португалския институт за морето и атмосферата на

...
По информация на Португалския институт за морето и атмосферата на
Коментари Харесай

Външно: Силна буря и ветрове до 120 км в час се очакват в Португалия

По информация на Португалския институт за морето и атмосферата на 21 декември се чака през територията на страната да премине бурята Фабиен, придружена от мощни превалявания и ветрове. На места скоростта на ветровете може да доближи 120 км в час. Очаква се и мощно неспокойствие по цялото продължение на атлантическото крайбрежие на страната. Това оповестиха от Министерството на външните работи. 

Португалската Национална работа за изключителни обстановки и гражданска отбрана предлага в това число: да се карат моторни транспортни средства с нараснало внимание и понижена скорост, да не се минава през наводнени зони, заради заплаха от проваляне в дупки на пътната настилка или открити отводнителни шахти; жителите да демонстрират нараснало внимание при прекосяване през пространства с дървета заради заплаха от рухване на клони и дървета; да се демонстрира нараснало внимание при прекосяване по крайбрежните речни и океански региони и по опция да се заобикаля прекосяването и престоя в тези зони заради заплаха от заливането им; да не се практикува състезателен лов на риба, водни спортове и разходки по крайбрежието, в това число отбягване паркирането на коли наоколо до крайбрежието.

Препоръчваме българските жители в Португалия да съблюдават прецизно изброените предохранителни ограничения и да бъдат изключително деликатни към положението на метеорологичната конюнктура, както и да съблюдават прецизно съответните инструкции на португалските управляващи.

Актуална информация за положението и прогнозите за развиването на метеорологичната конюнктура може да бъде открита на интернет-страниците на:

Португалския институт за морето и атмосферата

https://www.ipma.pt/en/index.html

и Национална работа за изключителни обстановки и гражданска отбрана

http://www.prociv.pt/pt-pt/Paginas/default.aspx

Телефонът за незабавни случаи в Португалия е 112.

Дежурният телефон за незабавни случаи на българското посолство в Португалия е +351 933 611 337

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР