По информация на Нова загиналите са 10. 22 души са

...
По информация на Нова загиналите са 10. 22 души са
Коментари Харесай

Последна Разтърсваща Информация За Пострадалите В Адската Автобусна Катастрофа! Ново Видео!

По информация на Нова починалите са 10.
22 души са били ранени, измежду които и дете, заяви представителят на " Спешна помощ " - София Катя Сунгарска.

Всички пасажери към този момент са извадени от рейса. Най-много от пасажерите са били от Стара Загора - 22 души.

Към мястото бяха изпратени 14 коли за спешна помощ от Елин Пелин, Ихтиман и София. Всички потърпевши са откарани в столични лечебни заведения. Полицията е осигурила трасета към лечебните заведения в София.

" В съгласуваност сме със " Света Анна ", с " Пирогов ", несъмнено, и ВМА има подготвеност, ИСУЛ, всички лечебни заведения в София са включени в координационния спонтанен екип, който сме основали, имат подготвеност да окажат подпомагане на потърпевшите при този случай. Много е тежък случаят и е доста динамична обстановката ", съобщи представителят на " Спешна здравна помощ " - София Катя Сунгарска.

10 от потърпевшите са настанени в болница Окръжна болница " Света Анна " - трима мъже и седем дами, всичките на възраст сред 26 и 60 години. Четирима от тях са в тежко положение с заплаха с живота. Те са със съчетани контузии, като на двама се вършат интервенции по неотложност.
Пострадалите са с пострадвания от фрактури или открити порезни рани. От болничното заведение оповестиха, че все още имат има задоволително ресурси от кръв.
" Трима са със относително леки контузии. Четиримата, въведени в противошокова зала, са тежко положение - комбиниране с контузии на глава, гърди, стомах и гръбнак. Двама от тях към този момент са вкарани в операционната за интервенция по неотложност. Има още трима души, които са с изолирани фрактури на ръцете, които също подлежат на оперативна намеса, само че в планов порядък ", съобщи пред БНР шефът на болничното заведение Славчо Близнаков.

В " Пирогов " са признати четирима души - дете, две дами и мъж. Детето е в най-тежко положение.
" До момента е признато едно дете с гръдна и коремна контузия. Вече е в операционната за слагане на специфичен гръден дрен, тъй като е със сгънат бял дроб, след което му предстоят спомагателни проучвания. Приети са и две дами, едната от които минава през хирургичен кабинет, а другата - през травматологичен кабинет. Приет е и един мъж с черепно-мозъчна контузия, който минава през неврохирургичен кабинет ", съобщи шефът на " Пирогов " Асен Балтов.

Три потърпевши дами от злополуката са признати във Военномедицинска академия, оповестиха от пресцентъра на болничното заведение. Пациентите са в устойчиво положение, без заплаха за живота. Предстои да бъдат приети в болница за лекуване и наблюдаване.

По информация на " Спешна помощ " - София двама потърпевши са настанени в болница " Царица Йоанна ".

Двама потърпевши са постъпили в Спешното приемно поделение на Болница " Токуда " без заплаха за живота. Пострадалите са пристигнали в болничното заведение в 12.55 ч.
Пациентите са в устойчиво положение, без заплаха за живота. И при двамата са открити фрактури на долни крака и предстоят ортопедични интервенции и банкет в Клиниката по Ортопедия и травматология. В момента се организират спомагателни проучвания за уточняване на общото положение и отменяне на вътрешни контузии.

Националният център по трансфузионна хематология е направил нужната организация и разполага с подсилени екипи за кръводаряване, които са в подготвеност да поемат всички искащи да дарят кръв. В момента НЦТХ разполага с задоволителни количества кръв и кръвни съставки, които биха били нужни на лечебните заведения, в които са настанени потърпевшите.

" Става въпрос за злополука сред рейс и лек автомобил. Екипите са на място. Има доста потърпевши. Опитваме се да освободим от рейса хората, които са затиснати и да ги транспортираме към околните лечебни заведения в София. Спряно е насрещното придвижване по автомагистрала " Тракия ", с цел да могат да стигнат колите за спешна помощ. По първична информация има към 20 потърпевши. Това съобщи пред Нова основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

" Линейките, които сме концентрирали към този случай, са към този момент 14 на брой. За страдание шестима души са починали. Едно дете е потърпевшо, само че не мога да кажа с какви контузии. Концентрирали сме оптимални старания, с цел да окажем помощ. Полицията спомага. Районът е безусловно отцепен. Очаквам още информация в околните няколко минути. Ранените са над 20. Имаме съгласуваност с болница " Света Анна " и с " Пирогов ", в случай че се наложи и с ВМА ", съобщи представителят на " Спешна помощ " - София Катя Сунгарска.

Към момента се знае, че рейсът се е преобърнал. Той се е движил в посока София. БНР заяви, че автобусът е излязъл от пътя, само че не е ясна повода, както и дали става въпрос за неточност на лидера или за ПТП с различен автомобил.

Един от потърпевшите описа пред bTV, че автомобил е блъснал рейса в профил, при което водачът е изгубил надзор и рейсът е влезнал в канавката. " Шофьорът не направи нищо, с което да ни заплаши ", безапелационен беше мъжът.
Друг очевидец удостовери информацията. На към 4-5 метра от преобърнатия автобус има синя кола, за която очевидци изясняват, че е засякла автобуса, което е довело до обръщането му.

" Аз бях първият човек, който слезе от рейса. Ужасна панорама беше. Всички хора викаха, не знам броя нито на ранените, нито на починалите. Пътувах самичък, имам охлузвания, веселя се, че съм добре. Но шокът от ужасната панорама на ранени хора е ужасна. Не мисля, че рейсът е карал с превишена скорост ", съобщи един от пасажерите пред Нова.

Иван Добрев, един от шефовете на компанията транспортьор " Юнион Ивкони ", съобщи пред БНР, че рейсът е чисто нов, създаден е през 2014 година.
" Аз не съм проверяващ орган. По първични данни пасажер се е обадил, че лека кола се завърта, не знам от другото пътно платно ли е, от същото ли е, някаква жена е карала, тя е жива и доколкото знам е дала показания пред полицията, че е изгубила надзор над колата, удря се в автобуса и го обръща. "

От Автомобилна администрация са съобщили, че автобусът е изпълнявал постоянна линия и транспортното средство е минал годишен механически обзор.
" Изчакват се резултатите от инспекциите на лидера ", съобщи Дамян Войновски от ДАИ. По думите му рейсът е включен в лиценза на компанията, минал е постоянно периодически механически обзор. " Прегледахме и видеозаписите от пункта. Към момента, не сме установили някакви нарушавания. Изчакваме, с цел да проверим какво е ситуацията с лидера, тъй като към момента го разпитва полицията. Чакаме, с цел да ни възложат да правим спомагателни инспекции във връзка с спазването на разпоредбите за ръководство и каквото изиска полицията от нас ".

Сигналът за случая е получен в 11.25 часа.

На мястото на злополуката се беше образувала километрична колона от коли.

В региона на случая към този момент е проведен е обход в сектора Ихтиман- Вакарел по остарелия път, в посока София. Пътна полиция насочва трафика. Полицаите подкрепят изтеглянето на транспортните средства посредством противоположен завой - посока Пловдив и ги насочват по остарелия път. Междувременно не престават избавителните дейности на мястото на тежкия пътен случай, осведоми Агенция " Пътна инфраструктура ".

Движението по Автомагистрала " Тракия " се реализира в двете посоки в платното за посока Бургас.

Към мястото на произшествието е ориентирана профилирана техника за изправяне на авариралия рейс. Предстои оглед и предприемане на процесуално-следствени дейности.

Въведена е краткотрайна организация на придвижването в столицата на влизане от Автомагистрала " Тракия ", предават от Столична дирекция на вътрешните работи. Столичната полиция моли водачите краткотрайно да употребяват разнообразни от " бул. " Цариградско шосе " направления за влизане в града.

Екипите на Столична дирекция на вътрешните работи са подхванали организация на придвижването на региона на влизане в София откъм Автомагистрала " Тракия " за обезпечаване на трасета за бързо прекосяване на медицинските коли с потърпевши от пътния случай с рейс на автомагистралата в сектора при Вакарел. Министерство на вътрешните работи също удостовери, че при злополуката има починали.

Стана ясно и че ПТП е зародило и в другата лента, тъкмо против тежката злополука. Причината е, че кола е понижила скоростта, тъй че пасажерите да видят какво е станало, в резултат на което различен автомобил се е блъснал в първата кола.

На мястото на случая към този момент е дошъл министърът на вътрешните работи Валентин Радев. По предписание на премиера Бойко Борисов Радев е прекратил посещаване на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", където бе планувана аудиенция на холандски народен представител.

Министърът на превоза Ивайло Московски и министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков подредиха инспекции по отношение на случая.

Здравният министър Кирил Ананиев изрече съболезнования на околните на починалите и благодари на екипите на Спешна помощ и на лечебните заведения за оказаните животоспасителни дейности.

Припомняме, при сходен случай пострадаха 10 души в края на месец октомври 2017 година. Тогава рейс на " Юнион Ивкони " се обърна на Автомагистрала " Тракия " при 296-и километър, малко след Зимница в посока Карнобат. Автобусът пътуваше от София за курорта " Слънчев бряг ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР