По информация на Национален институт по метеорология и хидрология -

...
По информация на Национален институт по метеорология и хидрология -
Коментари Харесай

Предупреждение за варненци! В дните до 1 март ще е сериозно положението

По информация на " Национален институт по метеорология и хидрология - филиал Варна ", в нощта против 27 февруари и на следващия ден до обяд, ще има ниски температури, доста мощен вятър и снеговалежи, вероятни са виелици и навявания. На 28.02 синоптиците предизвестяват за снеговалеж, мощен вятър и негативни температури, а на 01.03. се чака най-чувствителното намаляване на температурите - минус 5 градуса по крайбрежието, написа varna24.bg.

Предвид опцията за основаване на комплицирана зимна конюнктура - изобилен снеговалеж, плевел вятър, навявания и ниски температури, Община Варна приканва жителите да укрепят всички вероятни предмети по тераси, балкони и фасади на здания, за недопускане на заплаха за живота и здравето на преминаващи.

При изобилен снеговалеж да се ограничи използването на персонални транспортни средства, с цел да се улесни активността на снегопочистващата техника; при снеговалеж и навявания от време на време да се почистват прилежащите тротоари и пешеходни зони пред домовете, офисите и магазините; да не се позволява паркиране на персонални и служебни транспортни средства пред или в непосредствена непосредственост до контейнерите или бобрите за сметосъбиране, с цел да бъде обезпечен достъп до тях на сметосъбиращите машини; предлага се пътешестване отвън обитаемото място при последна нужда. За оказване на помощ на бедстващи или потърпевши да се употребява тел.112. Сигнали за бездомни хора, имащи потребност от заслон, могат да бъдат подавани на тел.052/820 112.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР