По информация на Изпълнителната агенция „Проучване поддържане на река Дунав

...
По информация на Изпълнителната агенция „Проучване поддържане на река Дунав
Коментари Харесай

Мощна вълна приижда по Дунав към България

По информация на Изпълнителната организация „ Проучване поддържане на река Дунав " се чака речният отток на реката да доближи 11000 кубически метра/s, което постанова оповестяване на първа степен на подготвеност при високи води на р. Дунав. В тази връзка ГДПБЗН подхваща превантивни дейности, оповестиха от противопожарната работа.

Очаква се покачване на водните равнища и в идващите дни по отношение на прогнозните предстоящи превалявания, с водни количества над средногодишните стойности, както и повишението на равнищата на огромните притоци в сектора над „ Железни врата ".

Предвид получената информация и по отношение на предоставените от Закона за отбрана при бедствия функционалности на ГДПБЗН, е основана организация и са подхванати съответните превантивни дейности за информиране на органите на изпълнителната и локална власт, диспечерските пунктове на електроразпределителните и ВИК сдружения за предстоящите рискови феномени.

Същевременно чиновниците на оперативните центрове при РДПБЗН ще наблюдават настоящата информация за водните равнища, както и за залетите или застрашени от заливането сектори. Съвместно с органите на локалната власт ще се провежда наблюдаване на речното корито на р. Дунав, както и на сериозните сектори, според Плановете за ръководство на риска от наводнения, защитните уреди и всички сектори на дунавските насипи. Ще бъдат приведени в подготвеност техническите и помощни средства за осъществяване на интервенции за ограничение и очистване на наводнения.

Същевременно има подготвеност и за информиране на популацията посредством локалните средства за всеобщо осведомление за подхванати дейности за ограничение и очистване на следствията от наводнения и разпоредбите за безвредно държание и дейности.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР