По информация на говорителя на Окръжната прокуратура в Кърджали Димитрина

...
По информация на говорителя на Окръжната прокуратура в Кърджали Димитрина
Коментари Харесай

Адвокатът На Местан Нахлу В Кабинета Му, Ширин Е В Сълзи. Съобщиха На Лидера На Дост, Че Ще Бъде

По информация на представителя на Окръжната прокуратура в Кърджали Димитрина Делчева новото удължение с два месеца се постанова, тъй като движимостите лица към момента не са подготвени с назначената авто-техническа експертиза.

Новият период за следствие е 14 декември. Засега единственият обвинен за тежкия пътен случай е Местан.

Припомняме, водачът на ДОСТ е упрекнат за породена гибел по несъобразителност на 6-месечно бебе при злополука на 14 април на разклона за село Загорско край Кърджали. Той беше арестуван за 24 часа, след което беше освободен под гаранция от 10 000 лв.. По-късно обаче тя беше анулирана от съда, защото нямало доказателства за приходите на политика.

Дни по-късно прокуратурата за повторно наложи на Местан същата гаранция, откакто събра нужните доказателства за положението му. В края на април той я заплати и беше освободен от ареста.

Главният прокурор Сотир Цацаров взе на специфичен контрол следствието против Лютви Местан и разпореди на прокурори от ВКП да оказват засилена методическа помощ на прокурорите от Окръжна прокуратура Кърджали.

Близките на починалото бебе показаха опасения, че водачът на ДОСТ може да бъде оневинен от съда, защото съгласно тях имал връзки. Самият Местан съобщи, че няма никакви терзания по случая, защото не е отговорен за злополуката.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР