По информация на CNN, в Англия e взето съдебно решение

...
По информация на CNN, в Англия e взето съдебно решение
Коментари Харесай

Оневиниха главния заподозрян за трагедията на Хилзбъро

По информация на CNN, в Англия e взето правосъдно решение по отношение на нещастието разиграла се на стадион Хилзбъро през 1989 година.

На 15 април преди 30 години в полуфинална среща от шампионата за Купата на Англия Ливърпул излиза против Нотингам Форест на шефилдския стадион Хилзбъро. Този ден е записан с черни букви в британския клубен футбол.

Шест минути след началото на полуфинала, дуелът е пресечен, откакто огромна част от почитателите на „ алените “ са притиснати в оградата на бранша, в който са настанени. Десетки от тях прескачат загражденията и нахлуват на терена. За мнозина обаче е късно.

В резултат на нещастието са въведени жестоки ограничения за сигурност по стадионите на Острова, като са отстранени загражденията сред секторите и са въведени напълно седящи места по трибуните.

През 2017 година по заведеното дело за отговорните по отношение на нещастието, следствието повдига обвинявания към някогашния служител на реда Дейвид Дъкенфийлд сега на 75 години, който е бил шеф на полицейското ръководство в Шефилд и е отговарял директно за сигурността на злокобния мач. Той става основен обвинен за гибелта на 96 души. Освен тях, разнообразни пострадвания получават още 766 души.

На 28 ноември 2019 година решението на съда е, че Дъкенфийлд е почтен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР