По информация на bTV болницата дължи за половин година солидна

...
По информация на bTV болницата дължи за половин година солидна
Коментари Харесай

Университетската болница в Пловдив може да остане без ток


По информация на bTV болничното заведение дължи за половин година солидна сума на частeн снабдител

Една от най-големите лечебни заведения в Южна България – Университетската болница в Пловдив, може да остане без ток. Ако до понеделник лечебното заведение не се издължи на доставчика си, токът му ще бъде спрян.

По информация на bTV болничното заведение дължи за половин година солидна сума на частeн снабдител. Затова той изискал от електроразпределителя да спре подаването на ток към нея.

„ Търговецът си съблюдава процедурата и желае от нас да изключим зареждането на 9 юли. Ние сме задължени”, разяснява Петър Костадинов, отдел „ Комуникации” в „ EVN България”.

В лечебницата са сюрпризирани. „ Получаването на това писмо от фирмата-доставчик на електрическа енергия пристигна, откакто ние към този момент бяхме разпределили парите от заплащанията на РЗОК”, разгласи изпълнителният шеф на лечебното заведение доктор Иво Мильотев.

От болничното заведение са подготвени да работят и при спешна обстановка – да поемат зареждането на ел. мрежата със лични генератори.

От здравното министерство оповестиха през днешния ден следобяд, че то е изплатило дължимите дотации на болничното заведение и че управлението на лечебното заведение и търговецът на ток са се договорили да се преведе част от дължимата сума след приемане на държавната дотация, а останалото – до края на юли.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР