По идея на млади български патриоти от „Спомени от Царство

...
По идея на млади български патриоти от „Спомени от Царство
Коментари Харесай

Младежи от България с дарителска акция в подкрепа на българите от Босилеград

По концепция на млади български патриоти от „ Спомени от Царство България” и „ Общност Сь Идеаль”, с поддръжката на Клуб „ Родолюбие и отечественознание” и „ Лозен помага”, в рекордни периоди при започване на декември организираха дарителска акция за набиране на средства за поддръжка на българите в Босилеград с хранителни артикули от първа нужда. Това заяви във фейсбук Иван Николов – ръководител на Културно-информационния център „ Босилеград “.
https://www.facebook.com/iljunikolov.55/posts/4911943488825440
Той споделя, че поради тромавите административни процедури за прекарването на даренията през границата младежите са закупили продуктите в Босилеград, опаковайки по-късно пакетите в салона на КИЦ „ Босилеград “.

Ползата е двойна – закупуването на продуктите на място е потребно за локалния бизнес, а даренията са потребни за нуждаещите се. И не толкоз с материалната, а с високата си морална стойност, прибавя Николов.

Над 500 български книги също са дарени за библиотеката на КИЦ.

Общо 102 плика с артикули, равни на годините от подписването на черния Ньойски контракт, който раздели позорно братя и сестри, гробове и църкви от двете страни на границата. На българите в Босилеград подарихме и персонално надписани картички с пожелания за прелестни коледни празници и да съхраняват българщината. Западните околности остават български, написа във фейсбук Христо Иванов, един от деятелите на дарителската акция.
https://www.facebook.com/hristoVMRO/posts/285021506973595
Сдружение „ Българска история “ се включиха също в акцията, като подариха 100 настолни календара с 1000 събития от българската история.
https://www.facebook.com/bulgarian.history1/posts/4967002339990011
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР