По идея на местния Ротари клуб във Враца бяха поставени

...
По идея на местния Ротари клуб във Враца бяха поставени
Коментари Харесай

Модерни пътни знаци във Враца ще алармират шофьорите да карат с повишено внимание

По концепция на локалния Ротари клуб във Враца бяха сложени 20 светещи пътни знаци, 10 от които са дарени от организацията . Иновативните уреди, снабдени с фотосоларни панели, са сложени на основни кръстовища в града, както и наоколо до образователните заведения и паркове в града.
„ С обновяването на пътната инфраструктура в града, някои водачи на коли започнаха да карат с несъобразена скорост, като по този метод се основава причина за пътно-транспортни катастрофи. Тъй като сигурността на жителите и изключително на децата е главен приоритет, внедрихме съвременна система за видеонаблюдение, която ще бъде надградена, сподели при връчването на контракта за подаяние на Ротари клуб кметът на Враца Калин Каменов..
Той изрази увереността си, че по този начин водачите ще се движат с нараснало внимание и съобразена скорост.

„ Със чиновниците от „ Пътна полиция “  Враца имаме концепция за слагането на спомагателни уреди и светещи знаци, като част от предварителната защита на ПТП-та. Призовавам всички ръководещи пътни транспортни средства да съблюдават разпоредбите за придвижване по пътищата, тъй като няма да има взаимни отстъпки за недобросъвестните водачи “ – сподели кметът Калин Каменов на формалната гала  днес. 
Събитието се организира в СУ „ Христо Ботев “, където е подложен един от светещите знаци. Председателят на локалния Ротари клуб – Юлиан Кирилов съобщи, че дарението за Община Враца е в размер на 6 000 лева, като със средствата са сложени 10 указателни уреди, захранвани посредством слънчеви панели. „ Инициативата е част от честванията във връзка 20-та годишнина от основаването на организацията, като главният акцент е пътната сигурност “ – добави още Кирилов.
В рамките на срещата контрольор Венцислав Александров от„ Пътна полиция “  Враца, приветства Община Враца и Ротари клуб за самодейността и изрази убеденост, че по този метод ще се понижат пътните произшествия към детски и образователни заведения. Той  добави още, че за първите пет месеца от началото на годината, на територията на региона са станали над 250 пътно-транспортни катастрофи.
На събитието участваха още: шефът на СУ „ Христо Ботев “ – Виктор Кръстев, членове на Ротари клуб – Враца, възпитаници и учители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР