По идея на българския еврокомисар по цифровата икономика и общество

...
По идея на българския еврокомисар по цифровата икономика и общество
Коментари Харесай

Мария Габриел дава начало на онлайн изложба за приноса на жените в изкуствата и науките в Европа

По концепция на българския еврокомисар по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел започва онлайн галерия, отдадена на личността на изтъкнати дами в региона на изкуствата и науките. Комисарят организира самодейността в партньорство с Европеана – европейската електронна библиотека.

Всяка седмица до 8 март, на уеб страницата на изложбата ще се разгласява по един профил на жена, която със своята работа, открития и креативност е съдействала за позитивна смяна на света, в който живеем. Първият оповестен портрет е на забележителния академик Мария Склодовска-Кюри, а изложбата ще приключи с портрета на българската поетеса Дора Габе.

„ Онлайн изложбата, чието начало давам през днешния ден, е за изключителни дами, оставили своя отпечатък в нашата история. Те са доста разнообразни, само че общото сред тях е, че са трансформирали света със пристрастеността и напъните в своята работа. Днес, повече от всеки път, е належащо девойките и дамите в Европа да бъдат въодушевени да мечтаят, да се стремят към високи достижения. Представянето на такива образци има за цел да ги поддържа и насърчи в реализирането на фантазиите им “, разяснява комисар Мария Габриел.

Всяка една от осемте истории ще споделя за изключителните достижения на дамите в региона на изкуствата или науките, за техния принос в обществената, икономическата и софтуерната области. Много от тези истории не са необятно известни, само че с помощта на самодейността на българския еврокомисар и на работата на Европеана ще станат налични.

Изложбата е част от тактиката на Мария Габриел за поощряване присъединяване на дамите в цифровата стопанска система. Стратегията се концентрира върху постигането на прогрес в три области: превъзмогване на обвързваните с пола стандарти в цифровата стопанска система, поощряване на цифровите умения и образованието на девойките и дамите, както и поддръжка за повече дами бизнесмени и новатори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР