По-хитър боксьор съм от Антъни Джошуа. И ще го победя.

...
По-хитър боксьор съм от Антъни Джошуа. И ще го победя.
Коментари Харесай

Кубрат Пулев пред Sky Sports: По-хитър съм от Джошуа! Ще го победя брутално

" По-хитър боксьор съм от Антъни Джошуа. И ще го победя. При това, брутално " - думите са на кандидата за международната купа в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) Кубрат Пулев.
Българският боксьор би трябвало да се качи на кръга против притежателя на колана Антъни Джошуа и е убеден, че ще бъде победител.
 Джошуа: Срещу Пулев ще е разходка, той не е на моето равнище

В изявление за Sky Sports пред Методи Шуманов, Кобрата съобщи, че има преимущество пред своя конкурент и е подготвен за дуела. Първоначално мачът беше очакван за 20 юни, само че, поради международната пандемия от ковид, беше анулиран и към момента няма публична дата за провеждането му. Ясно е единствено, че ще бъде на стадиона на футболния " Тотнъм " в Лондон, като по този метод британецът ще има домакинско преимущество.

Ето и цялото изявление на Пулев:

- Защо мислите, че Антъни Джошуа желае домакинско преимущество в мача с вас?
- То е повече от ясно. Защото го е боязън. Не виждам друга причина. Защо да бъде тъкмо в Лондон? Защо да не бъде на всички места другаде по света? Вие ми отговорете! Ние им предложихме всевъзможни дестинации – Истанбул, Лас Вегас, Ню Йорк, Саудитска Арабия. Отговориха, че с мен Джошуа ще се боксира единствено в Лондон, или подобен мач няма да има. Аз, естествено, се съгласих. Мен не ме тормози мястото на дуела. Никога не съм упорствал тази среща да бъде в София да вземем за пример. От самото начало бях за безпристрастен терен. Мисля, че по този начин би било най-честно и би отговаряло на феърплея.


- За вас персонално коя беше идеалната локация за този конфликт?

- Няма идеална локация за същинския войник. Той се бие на всички места и не се тревожи от нищо. Избирането на дестинации е за страхливците. За тези, които доста приказват, само че нищо не вършат. Сещам се най-малко за двама такива, които бяха доста мощни на приказки, само че отхвърлиха изрично да дойдат в София и да се изправят против мен – Дилиан Уайт и Джарел Милър .

- Много спортни събития към този момент бяха отсрочени или се състояха без аудитория поради епидемията от ковид. Опасявате ли се, че тази спешна обстановка може да се отрази и на вашия конфликт – да вземем за пример, да го отсрочи във времето?
- Нямам сходни терзания. Дори да се наложи да проведем мача без аудитория, то той отново ще бъде забавен. Да, наложи се да се отсрочи във времето, само че не мисля, че ще е за прекомерно дълго. Имаме подписан контракт и се мощно се надявам до края на годината този дуел ще се състои, ще бъде завладяващ и ще покажа на хората кой е по-добрият.

- Имате по-голям опит от Джошуа – смятате ли, че сте по-добър на кръга от него?
- Много по-прецизен съм от него. Много по-хитър боксьор съм от него. И ще го победя. При това, брутално.

- Смятате ли, че Джошуа се възвърне душевен след загубата си от Анди Руис?
- Не, не считам. Психиката значи човек да го има в себе си, да го носи в себе си. Психиката се построява с години, даже още от детска възраст, в фамилията, където едно дете израства, след което се утвърждава като независим човек. Докато неговата е друга и беше въпрос на време да бъде оголен.

- Aко се бяхте изправили против Джошуа през октомври 2017 година, щяхте ли да сте първият, победил го на кръга?
- Сигурно. Честно казано, ме е гняв. Но нямаше по какъв начин да се удрям в сходен мач с травма. Така беше рекъл Господ тогава. Сега пристигна време да се случи този мач и аз съм по-силен, а и успеха ми ще бъде по-сладка.

- Вашият промоутър Боб Аръм предсказа победа с нокаут за вас. Ще се оправдаят ли упованията му?
- Боб е неповторим човек. Има извънредно богат опит. Видял е доста в света на бокса, знае доста. Изгледал е доста бокс в живота си. Той е човек, който съвсем в никакъв случай не може да бъде измамен. В случая не бърка и аз съм окуражен да оправдая неговите упования по допустимо най-хубавия и най-категоричния метод.



- В момента Англия държи всички трофеи в тежка категория – ще съумеете ли да прекъснете тази доминация?
- Да. Сигурен съм, че ще го направя. Колкото и да се пробва Еди Хърн да маневрира и да играе игрички, ние с Джошуа би трябвало да се срещнем и аз да го победя. То просто е писано.

- Джошуа упорства да се изправи против Тайсън Фюри – ще осуетите ли проектите му?
- Той не може да се изправи против Фюри, тъй като има контракт, който е подписал за борба с мен. Договор, в който има заложени клаузи за съществени неустойки. Отделно, Фюри има контракт за трети мач против Уайлдър. Нито аз, нито Уайлдър ще отстъпим.

- Какво мислите за успеха на Фюри над Уайлдър?
- Уайлдър не беше на нормалното си равнище психически. Това просто не беше Уайлдър, който всички познаваме. Каква е повода, знае единствено той. Само споделям, че в този мач той не беше същия боксьор, какъвто сме привикнали да го виждаме на кръга.

- Можеше ли да се изправите против Тайсън Фюри, вместо Джошуа?
- Имам предпочитание и за подобен мач и ще се веселя, откакто победя Джошуа да се удрям против Фюри. За мен сходен дуел би бил ужасно предизвикателство и би ми доставило голямо наслаждение .

- Кой е най-хубавият боксьор в тежка категория в света сега?
- Не знам. Все още няма най-хубав. Всички в Топ 10 са положителни боксьори, само че най-хубавият занапред ще бъде избран. Именно поради това сега тежката категория е толкоз забавна и непредвидима. Но най-хубав въпреки всичко ще има. В най-скоро време.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР