По гражданска инициатива в сряда Паметникът на съветската армия ще

...
По гражданска инициатива в сряда Паметникът на съветската армия ще
Коментари Харесай

Гражданска инициатива: Покриват Паметника на съветската армия с флаговете на България и Украйна

По гражданска самодейност в сряда Паметникът на руската войска ще бъде затрупан с флаговете на България и Украйна. 

Гражданите се борят за демонтирането на " МОЧА " (Монумент на окупационната алена войска - различното име на Паметника на руската армия).

„ Докато в Киев преди броени дни беше демонтиран паметника на руско-украинската дружба, а Русия не стопира да погазва всевъзможни интернационалните граници, контракти и културно-исторически връзки, у нас институциите не престават да се ослушват дали премахването на паметника на българо-съветската дружба (защото МОЧА е тъкмо това) няма инцидентно да наруши някоя запетайка от нещо, което даже не може да бъде намерено като документ.

Затова и в символ на поддръжка към Украйна в този сериозен момент дружно ще опитаме да измием срама от това безпределно крещящо безучастие и ще стартираме пакетиране на паметника на руската войска със знамената на България и Украйна ”, споделят уредниците, съобщи БГНЕС.

Опаковани със знамената на България и Украйна първо ще бъдат скулптурните композиции в североизточния завършек на монументалната площадка.

Фигурите ще останат покрити със флагове в продължение на идващите няколко денонощия.

Призивът на уредниците е хората да носят лични флагове, с цел да се покрие колкото се може по-голяма повърхност от монумента. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР