По-голямата част от топ тенисистите решиха да не участват в

...
По-голямата част от топ тенисистите решиха да не участват в
Коментари Харесай

ATP ранглиста: Без промени в топ 10, шампионът от Уинстън Сейлъм със скок от 20 места

По-голямата част от топ тенисистите взеха решение да не вземат участие в съревнования, провеждащи се в седмицата директно преди Откритото състезание на Съединени американски щати, заради което липсват обилни разбърквания при днешното възобновяване на международната класация. Своето място на върха резервира Даниил Медведев, чието водачество в подреждането е обезпечено до 12 септември.

Плътно зад руснака са Александър Зверев и Рафаел Надал, а топ 5 се добавя още от Карлос Алкарас и Стефанос Циципас, като всеки от последните трима упоменати разполага с късмет да се изкачи на челната позиция. Новак Джокович затвърждава шестото си място, като след края на US Open сигурно ще се раздели с 1200 точки от своя актив и ще загуби още позиции.

34-годишният Адриан Манарино, който победи на турнира в Уинстън Сейлъм, състоял се през миналата седмица, отбелязва незабравим напредък от 20 места, което му отрежда място измежду първите 50 в класирането, където към този момент заема 45-ата позиция. Неговият подгласник Ласло Джере пък има още по-сериозен мотив за наслада, защото се изкачва с 25 места и от през днешния ден се намира под №64 в ранглистата.

Официалната класация на АТР можете да разгледате.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР