По-голямата част от сушата на земята е пренаселена. Последните интересни

...
По-голямата част от сушата на земята е пренаселена. Последните интересни
Коментари Харесай

10-те най-впечатляващи градски гледки край вода

По-голямата част от сушата на земята е пренаселена. Последните забавни хрумвания в Шибуя, Токио и морското пристанище на Манхатан са доказателство, че най-големите градове имат във вътрешността си пристанища, реки и плажове, написа Independent. Ето 10-те най-хубави градски панорами съгласно медията:

Шибуя, Токио, Япония

Токио към този момент е похарчил сериозна сума за олимпийските игри през 2020 година и архитектурното осъществяване край река Шебуя е една от най-хубавите вложения. Целият план е приключен през септември. Реката си минава все по този начин през града, като към този момент поради преустройването, към нея има от ден на ден магазини и заведения. Тази област се употребява и за фестивали и събития навън.

 Снимка 396197
Източник:

Холзмарк, Берлин, Германия

Описваният като цветно населено място Холзмарк изцяло заслужи възторженостите от туристите през 2017 година. Трансформацията стартира от 2010-а година със затварянето на заведенията поради проект за реновиране. Когато обаче този проект се проваля, притежателите на затворените нощните заведения вземат решение да възобновят бизнеса си, създавайки квартал край водата с питейни заведения, кафенета, йога студио, клуб, изтънчен ресторант и взаимно работно пространство. Посетителите са приветствани да тестват своите дърводелски умения в работилницата. Има проекти и за основаване на култивиран покрив над цялото място.

 Снимка 396198
Източник:

Алеята край река Тампа, Флорида, Съединени американски щати

Въпросът за съживяването на дългата 4 километра алея край река Тампа за първи път е разискван през 70-е години от тогавашния кмет Уилям Поу. Тогава рушащи се хранилища са изпълвали крайбрежията на реката. Днес има велоалеи, фонтани, изобретения на изкуството, като бронзови статуи на заслужили локални поданици и стена над моста, която образно пресъздава вълна.

 Снимка 396199
Източник:

Морското пристанището в Ню Йорк

Открит по-рано тази година, регионът към пристанището предлага едно от дребното, само че много нужни в Манхатън, дишащи пространства. Навсякъде има фантастични заведения за хранене, питейни заведения, бутици и концертни зали.

 Снимка 396200
Източник:

Кеят Елизабет, Пърт, Австралия

Народна мъдрост е, че хубавото отива при оня, който умее да чака. Тя важи с пална мощ за кея Елизабет, по който работата стартира през 2016-а година и се чака да приключи през 2020 година. Проектът ще предложи заведения за хранене, питейни заведения, магазини, нов фериботен терминал и хубав мост за пешеходци над река Суон.

 Снимка 396201
Източник:

Кеят Кларк, Сингапур

Кеят в миналото е строен поради корабите със артикули и е имало доста хранилища. Днес е едно от най-предпочитаните места за нощен живот. Има редица заведения за хранене и клубове, в някои от които се оферират и истински китайски напитки.

 Снимка 396202
Източник:

Charoen Krung , Банкок, Тайланд

Най-старата улица в Банкок остава ненадмината от към креативност и дизайн, откакто през 2017-а година стартира обновяването на историческия квартал в града. Сега в оживения регион, край реката, се срещат доста галерии, заведения за хранене и по-старовременни търговски къщи.

 Снимка 396203
Източник:

Реката на живота, Куала Лумпур, Малайзия

Областта в града, известна като център, е заобиколена от река Klang, наричана " Река на живота ". Преустройването на региона е един от най-скъпите планове за възстановяване на градски реки, реализирани в миналото. Но крайният резултат е изплатил разноските с речните кафенета, високотехнологичните фонтани, велосипедните алеи и нощните светлини, които карат водата да наподобява кобалтово синя.

Sugar Beach, Торонто, Канада

Преди плажът e бил паркинг за коли, а след плана за възобновяване е цялостен с шезлонги и площадки. През топлите месеци има кино навън, когато филмите се прожектират на надуваем плаващ екран, намиращ се навръх брега.

 Снимка 396206
Източник:

Доковете Виктория, Хонгконг

Когато милиардерът Адриан Ченг от Хонгконг взема решение да промени и развие историческия квартал, той наема над 100 актьори и дизайнери от целия свят, с цел да трансформира напълно мястото в забележителност. Алеята към него има доста пространства със зеленина. Проектът включва и талази, които ще бъдат захранвани с възобновима сила.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР