По-голямата част от средствата, предоставени като част от фонда на

...
По-голямата част от средствата, предоставени като част от фонда на
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Фондът на ЕС за възстановяване от Covid-19 все още е наличен и за енергийната криза

По-голямата част от средствата, предоставени като част от фонда на Европейския съюз за възобновяване от коронавирусната пандемия, към момента не са изплатени, съобщи във вторник немският канцлер Олаф Шолц, запитан за опцията за в допълнение издаване на взаимен дълг за справяне с енергийната рецесия, написа.

" Тези средства в по-голямата си част към момента не са изразходвани ", уточни Шолц след среща с нидерландския министър председател в Берлин, добавяйки, че тази поддръжка може да бъде " изключително ефикасна " в този момент, когато втора рецесия (енергийна) последва пандемията от Covid-19, съобщи Ройтерс.

През 2020 година 27-те страни членки на Европейски Съюз подписаха невиждано съглашение за взаимно заемане на 750 милиарда евро за фонд за подкрепяне на битката с икономическия спад, породен от Covid-19, и за справяне с провокациите на изменението на климата.

Подобна концепция за издаване на общ европейски дълг предвид на актуалната енергийна рецесия лансираха по-рано през днешния ден двама висши представителите на Европейската комисия, което обаче беше посрещнато с прочут песимизъм от някои страни членки на Съюза.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР