По-голямата част от шофьорите на камиони в Канада са ваксинирани,

...
По-голямата част от шофьорите на камиони в Канада са ваксинирани,
Коментари Харесай

Трюдо отговори на консерваторите: Повечето шофьори на камиони са ваксинирани

По-голямата част от водачите на камиони в Канада са имунизирани, съобщи министър председателят Джъстин Трюдо. Те няма да бъдат наранени от заповедта за наложителна имунизация за прекосяване на границата със Съединени американски щати.

„ Консервативните политици просто подклаждат страха, че заповедите за имунизация против ковид за водачи на камиони ще допринесат за спирането на веригите за доставки и ще задълбочат инфлацията “, сподели Трюдо.

„ Почти 90 % от водачите на камиони в Канада са имунизирани “, сподели министър председателят на Канада.

„ Съжалявам, че Консервативната партия и консервативните политици са в развой на разпалване на страховете на канадците. Реалността е, че имунизацията е методът, по който ще преминем през това.“

Правителството на Трюдо обаяви през ноември, че всички канадски водачи на камиони, които желаят да преминат границата със Съединени американски щати, ще би трябвало да се имунизират, с цел да избегнат 14-дневна карантина. Но когато заповедта влезе в действие на 15 януари, доста водачи и политици се оповестиха срещу мярката.

Консервативният водач на Алберта Джейсън Кени прикани заповедта да бъде поставена на пауза, публикувайки в Twitter фотоси на празни лавици в магазините.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР