По-голямата част от руския Далечен изток никога не е била

...
По-голямата част от руския Далечен изток никога не е била
Коментари Харесай

Руският Далечен изток вероятно разполага с огромни количества неразкрити ресурси: Путин

По-голямата част от съветския Далечен изток в никакъв случай не е била проучвана за запаси, което дава на минната промишленост на страната отлична опция за забележителен напредък, съобщи във вторник президентът Владимир Путин.

По време на изявлението си на пленарната сесия на Източния стопански конгрес във Владивосток Путин посочи, че това може да обезпечи суверенитет на Русия във връзка с ресурсите и да сътвори основа за създаване на нови материали, микроелектроника и перспективни енергийни източници. Той акцентира, че това има капацитет да насърчи развиването на локални технологии, щадящи околната среда, напъните за запазване на природата, научните достижения и основаването на висококачествени работни места.

" Процентът на изследването на земните глъбини в Далечния изток е приблизително единствено 35%. Разбирате ли? Само 35% от земните глъбини са проучени. Това демонстрира, че има всички благоприятни условия за голям напредък на добивната индустрия, в това число на дефицитните, стратегически типове първични материали, които са търсени в стопанската система на бъдещето ", акцентира Путин.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР