По-голямата част от руските учители, а също и лекари, които

...
По-голямата част от руските учители, а също и лекари, които
Коментари Харесай

CNN: Руски учители и доктори отказват ваксината срещу COVID-19, настояват за пълни клинични изследвания

По-голямата част от съветските учители, а също и лекари, които са измежду първите, получили имунизацията против Sputnik V, са срещу наложително имунизиране. Те упорстват препаратът да премине цялостни клинични проби, заяви CNN. Това демонстрират и резултатите от онлайн анкета на синдиката на съветските преподаватели “Учитель “. В момента имунизирането е по избор, напомня Дарик.
Руската ваксина още не е минала наложителните проби от трета фаза върху хора. Британското здравно списание, който е към 1,5 пъти по-силен спрямо този на пациенти, излекувани от COVID-19. До тези изводи експертите са достигнали след първите тествания, извършени със 76 души под 60-годишна възраст, най-вече млади мъже. Това обаче се счита за незадоволително, с цел да се подсигурява, че имунизацията може да защищити от COVID-19 и по-възрастните.
 Руската ваксина против COVID-19 към този момент е в лечебните заведения Руската ваксина против COVID-19 към този момент е в лечебните заведения
Ваксината против COVID-19 на Центъра за проучвания „ Гамалея “ след регистрация е доставена в лечебни заведения и първите доб...
Юри Варламов, московски преподавател и член на профсъюза, декларира пред CNN, че не желае да се имунизира, тъй като не е уверен, че препаратът е безвреден сега. „ Преди края на тестванията те не могат да създадат имунизирането наложително. Но знаете, че в някои учебни заведения и държавни институции се приказва тя да стане наложителна до края на годината “, съобщи Варламов.
Според Марина Балуева, вицепрезидент на учителския профсъюз, петицията против наложителното имунизиране на преподавателите, е по-скоро защитна мярка. „ Първо, известно е, че качеството на нашите ваксини е по-ниско от това на задграничните “, съобщи Балуева, представена от CNN. “Второ, имунизацията бе основана със скоростта на бърз трен, което към този момент поражда опасения. Тя бе основана небрежно “. Въпреки обещанията на управляващите, че имунизирането ще е по избор, Балуева се притеснява, че действителността ще е напълно друга, както постоянно става в държавните институции в Русия.
Пример е имунизирането за сезонния грип, което, публично, не е наложително за преподавателите, а по избор. Но съгласно Балуева в някои учебни заведения от учителите се изисква до един да се имунизират. Налагането на санкции за учители, отказали имунизацията против ковид, ще зависи от учебните шефове. Не е изключено тези преподаватели, отказали да си я инжектират, да бъдат отрязани от награди, в случай че не се имунизират.
Д-р Анастасия Василиева, която е измежду поддръжниците на отровения опозиционер Алексей Навални, съобщи, че основаването на съветската ваксина е ускорено под мощен политически напън от Кремъл, с цел да бъде показана Русия надали не като международна научна мощ. „ Мисля, че е с цел да се покаже, че Русия е огромна и мощна страна, че Путин е огромен и мощен президент “, съобщи тя пред CNN.
 Хората, изкарали ковид без признаци, също би трябвало да се имунизират, счита академик Хората, изкарали ковид без признаци, също би трябвало да се имунизират, счита академик
Хората, които са имали позитивни проби за ковид, само че не са имали никакви признаци, също би трябвало да бъдат имунизирани. Такова мн...
Хирург, сътрудник на Василиева, поискал категорично анонимност, добави, че при започване на август, когато е била препоръчана имунизацията, той почнал да събира отзиви от експертите. „ Аз не съм специалист по ваксини, по тази причина се обадих на доктори, които се занимават с имунизиране, обадих се на имунолози “, съобщи той. „ Те ми споделиха: „ никога не се ваксинирай, имунизацията е в сурово положение “. Затова хирургът твърдо отказал да си я инжектира, макар натиска на един от шефовете му в болничното заведение, който го убеждавал, че имунизацията била „ изцяло естествена, добра, невероятна “. „ Обяснете ми, че аз не мога да схвана: по какъв начин може толкоз мощни европейски и интернационалните организации още да нямат подготвена ваксина, а относително дребният институт „ Гамалея “ да е подготвен? Аз не мога да го схвана “, мнителен е хирургът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР