По-голямата част от обществото е за връщането на наборната военна

...
По-голямата част от обществото е за връщането на наборната военна
Коментари Харесай

Каракачанов: Защо, който е пил бира и е шмъркал, да има предимство за държавна работа пред момче, което е служило?

По-голямата част от обществото е за връщането на наборната военна работа. Парламентът още не е решил. Предлагам компромисен вид – доброволна военна работа - тези момчета и девойки, които желаят да се обучат, да го създадат. Това сподели в предаването Още от деня по Българска национална телевизия вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Въпреки приказките на псевдолибералните специалисти, които отхвърлят страната, към момента има хора, които считат, че дългът към отечеството е нещо скъпо. Можем да ги стимулиране с предоставяне на преимущество при постъпване на държавна работа на тези, които са минали непринудено военно образование. Защо този, който е пил бира и е шмъркал, да има преимущество пред момчето, което е служило? Ако пък след образованието някой реши, че военната специалност е приоритет за неговото бъдеще, може да заповяда в редиците на Българската войска, съобщи Каракачанов.

Той изрази увереност, че законопроектът ще мине в Народното събрание. Това го има в програмата за ръководство сред Обединените патриоти и ГЕРБ и ще мине в Народното събрание, подчерта министърът на защитата.

По думите му ръководещата коалиция е постоянна. Коалиция Обединени патриоти би трябвало да се концентрира не върху дребните разлики, а върху това, което ни е консолидирало и това, което ни е вкарало във властта. Климатът на открито се трансформира, уповавам се и пристрастеностите в коалиция Обединени патриоти да охладнеят. Няма потребност да изпиеш Черно море, с цел да схванеш, че водата е солена, сподели още Красимир Карачанов.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР