По-голямата част от жителите на ски курорта Ишгъл в Австрия,

...
По-голямата част от жителите на ски курорта Ишгъл в Австрия,
Коментари Харесай

Жителите на австрийски ски курорт с 8 месеца имунитет срещу COVID-19

По-голямата част от жителите на ски курорта Ишгъл в Австрия, които са се заразили с COVID-19 предходната година, имат имунитет осем месеца след заразяването им, съгласно изследване на Медицинския университет в Инсбрук.
Смята се, че курортът е едно от първите огнища на пандемията от ковид в Европа. Изследователите открили, че близо 90% от хората, които са били с позитивен тест през април, през ноември към момента имали антитела за вируса. 
Централната австрийска организация за публично здраве AGES оповести, че в огнището в ски куророта през февруари са били инфектирани хиляди хора от цяла Европа преди да бъдат открити първите случаи в Австрия. Проучването е едно от най-мащабните, провеждани за зълъг интервал от време. Екипът се надява, че резултатите от анализите ще оказват помощ да се отговори на въпроса какъв брой дълго трае имунитетът след инфекцията.
Д-р Вегене Тамире Борена, началник на плана, споделя, че констатациите от изследването се поддържат от сходни проучвания, извършени другаде.
" Това, което открихме, корелира мощно с констатациите от дребното други изследвания, като да вземем за пример в Англия преди седмици, които откриха, че 88% от хората към момента имат имунитет след шест месеца ", споделя тя.

Източник

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР