По-голямата част от гражданите на Германия оценяват положително дългосрочната дейност

...
По-голямата част от гражданите на Германия оценяват положително дългосрочната дейност
Коментари Харесай

Повечето германци оценяват положително работата на Меркел като канцлер

По-голямата част от жителите на Германия правят оценка позитивно дълготрайната активност на Ангела Меркел като канцлер на Федерална Република Германия. Това демонстрират резултатите от анкета, извършена от института Infratest dimap по искане на телевизионния канал ARD. В изследването, извършено от 2 до 4 август, са взели участие 1312 души на възраст над 18 години.

75% от интервюираните считат, че през последните 16 години Меркел се е посочила като умен канцлер. В същото време единствено 20% от жителите на Федерална Република Германия са на противоположната позиция. Освен това, както откриха социолозите, 78% от интервюираните споделиха, че Меркел е много способен политик, 77% я нарекоха мощен водач, а 71% считат, че актуалният водач на немското държавно управление заслужава доверие, демонстрират данните, представени от Агенция " Фокус ". 

Новият немски канцлер ще бъде избран от резултатите от изборите за Бундестаг, които ще се проведат на 26 септември. Ръководителят на държавното управление ще бъде номиниран от партията, която ще завоюва най-вече гласове и ще управлява обединението. Понастоящем „ Зелените “ отстъпват по известност на Съюза (ХДС/ХСС). ГСДП е на трето място. 

Меркел (моминското й име е Каснер) е родена на 17 юли 1954 година в Хамбург в фамилията на лутерански свещеник и преподавател. През същата година фамилията се реалокира в дребния град Квицов в Германска демократична република, където бащата на Меркел получава енория. По-късно фамилията се открива в Темплин покрай Берлин. През 1989 година Меркел се причислява към партията „ Демократичен пробив “, след саморазпадането й през август 1990 година се причислява ХДС на Германска демократична република. През същата година, след обединяването на Германия и резултатите от първите общо немски избори, тя става член на Бундестага от ХДС (през 1990 година ХДС на Германска демократична република и това на Федерална Република Германия се обединяват).

Меркел е една от дребното имигранти от някогашната Германска демократична република, която бързо съумява да направи политическа кариера в обединена Германия. През 1991-1998 година е заместник-председател на ХДС, през 1993-2000 година - ръководител на партийна организация във федералната провинция Мекленбург Предна Померания, през 1998-2000 година - общоприет секретар на ХДС. През 2000 г. тя става ръководител на партията (първата жена в историята на ХДС, която заема този пост). През 2002-2005 година тя оглавява фракцията на ХДС/ХСС. На 22 ноември 2005 година Бундестагът избра Меркел за канцлер на Федерална република Германия. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР