По-голямата част от фирмите у нас ще раздадат бонуси за

...
По-голямата част от фирмите у нас ще раздадат бонуси за
Коментари Харесай

Мираж: Хиляди българи изгоряха с 13-та заплата

По-голямата част от компаниите у нас ще раздадат бонуси за Коледа на чиновниците си. Това демонстрира експресно изследване на Българската търговско-промишлена палата. Повечето тласъци обаче ще са алегорични, а 13-ата заплата ще е подарък за доста малко от чиновниците. В същото време 3/4 от бизнеса продължава да изпитва компликации при намиране на експерти, а упованията са и през новата година да има растеж в търсенето на фрагменти, съобщи Нова телевизия.

За екипа на Елена Мустакова изминаващата година в компанията за дизайн на мебели, където работи, завърша с десетки изпълнени планове.

„ Занимаваме се с дизайн, главно в хотелския отрасъл. Всички работим дружно, обсъждаме, динамично е, занимателно е ”, сподели тя.

След труда, идват и резултатите. „ Развиваме се на нови пазари, продаваме дизайн на външните пазари. Догодина ни следва продуктов дизайн ”, разяснява Геновева Христова – шеф на компания за мебелно обзавеждане.

Затова и в края на годината всичките 40 чиновници в компанията на Христова ще получат
бонуси. Примерът на тази компания ще последва по-голямата част от бизнесът. Над 82 % от компаниите ще раздават коледни бонуси на чиновниците си, демонстрира изследване на БТПП.

Най-много от чиновниците ще получат
бонуси до 200 лева А по-сериозен коледен подарък – над 1000 лева – ще има за работещите в едвам 14 % от компаниите. И въпреки всичко тласъците ще са идентични или по-високи от предишния декември, регистрира бизнесът.

Във компанията на Елена
бонуси ще има за всички, само че няма да са идентични по мярка, а ще се раздават съгласно постигнатите резултати, пресмята притежателят.

„ Винаги сме се водили от самостоятелния метод във връзка с чиновниците – т.е. няма по какъв начин да са равни. Добрата вест е, че
бонусите ще са по-високи от предходната година. Трябва да сме съответни на пазара ” сподели Геновева Христова.

Въпреки че множеството компании ще зарадват чиновниците си с
бонус, тази Коледа той няма да надвишава 1/3 от заплатата, демонстрират наблюденията на специалистите по асортимент на личен състав.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР