По-голямата част от докладите се казва, че идват от места

...
По-голямата част от докладите се казва, че идват от места
Коментари Харесай

Близо 10 000 мъртви и болни морски птици в Шотландия поради птичи грип, казва агенцията за природата

По-голямата част от отчетите се споделя, че идват от места по източния бряг на страната.

В Национален естествен резерват Forvie, повече от 40% от тазгодишните пилета вид сандвич, елементарна и арктическа рибарка умряха.

Изображение: Kittiwakes. Снимка: iStock

NatureScot сподели, че известна степен на естествена смъртност е естествена измежду пилетата рибарки, само че „ мащабът и неочакваният темперамент “ на обвързваните с птичия грип смъртни случаи това лято са „ необикновени “.

Шотландската държавна организация сподели, че в композиция с броя на докладваните смъртни случаи на възрастни, загубите са „ извънредно притеснителни за възобновяване на тези дълголетни птици “.

С по-малко докладвани смъртни случаи на огромни поморници и ганети, специалистите се надяват, че някои от птиците построяват имунитет към смъртоносния вирус на високопатогенна инфлуенца по птиците (HPAI).

Френският отричащ холокоста Винсент Рейнуар е изправен пред изгонване от Шотландия

Епидемията от птичи грип измежду дивите птици в Обединеното кралство стартира през 2021 година Рискът за човешкото здраве е невисок.

След тихото начало на пролетта ненадейно нарастване на смъртността стартира през юни и доближи своя връх в средата на юли, когато към 2300 заболели и мъртви птици бяха докладвани на NatureScot в границите на интервал от две седмици.

NatureScot сподели: „ Карисите, котенцата и рибарките претърпяха големи загуби в своите размножителни колонии това лято. "

Изображение: Сребриста чайка. File pic

Кои типове са били тежко наранени?

Видовете с максимален брой регистрирани смъртни случаи са гларус (3519) и коте (3367), следвани от черна чайка (834), херинга чайка (371), бръснарска рибарка (368), елементарна рибарка (304), елементарна рибарка (231), арктическа рибарка (89) и други чайки (125).

Останалите наблюдения на смъртност включват 26 други типа.

Айлийн Стюарт, заместник-директор по природата и изменението на климата на NatureScot, сподели: „ С доста малко огромни смъртни случаи на поморник и ганет това лято, ние се надяваме, че някои диви птици построяват имунитет към HPAI.

" Но други типове, като котенца и рибарки, които бяха наранени предходната година, към момента са мощно наранени тази година. "

NatureScot означи, че през предишното е имало внезапен скок в смъртните случаи на кайра и острие. месец, само че никоя от птиците не е дала позитивен тест за HPAI от началото на август.

Междинните аутоморфологични резултати демонстрират „ вероятен апетит “, само че резултатите от спомагателни проучвания „ може да дават повече информация “.

Как се популяризира птичият грип?

Прочетете повече:
Учените употребяват генно редактиране, с цел да основат пилета, устойчиви на птичи грип
Избухването на птичи грип съставлява „ забележителна опасност “ за скъпите колонии от морски птици в Обединеното кралство

Агенцията сподели, че доста морски птици към този момент са подложени на многочислени напън и понижаване на популациите и продължава работа за оценка на въздействието на птичия грип и по-добро схващане за какво някои типове са наранени по-силно от други.

Той също по този начин сподели, че популациите са евентуално ще отнеме „ години за възобновяване “, като към 20 000 морски птици умират от птичи грип през лятото на 2022 година в допълнение към смъртните случаи тази година.

Това лято Кралското сдружение за отбрана на птиците в Шотландия (RSPB) Шотландия) извърши разширена стратегия за мониторинг на морски птици. Резултатите се чака да бъдат оповестени при започване на идната година.

Първите резултати за огромния поморник, един от типовете, мощно наранени през 2022 година, демонстрират фрапантен спад на популацията на гнездящата популация в Националния естествен резерват Hermaness от 78%.

„ Призив за пробуждане за поощряване на опазването “

Шотландската работна група за птичия грип към този момент се приготвя за зимуване на водолюбиви птици.

Миналата зима се сподели, че да бъде всеобща смъртност при гренландските белоглави гъски на Islay, немите лебеди в Централна Шотландия и сребристите чайки във Firth of Forth.

Клеър Смит, старши чиновник по политиката за RSPB Scotland, сподели, че е „ унищожително “ да се види хиляди мъртви птици още веднъж тази година.

Тя добави: „ Това би трябвало да бъде сигнал за пробуждане, с цел да се ускорят скоростта и мащабът на практическите дейности за запазване, с цел да се помогне на нашите световно значими популации от морски птици да се възстановят. “ < /p>

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР