По-голямата част от децата, с чиито здравни книжки е била

...
По-голямата част от децата, с чиито здравни книжки е била
Коментари Харесай

Източвали Касата със здравни книжки на деца от малцинствата

По-голямата част от децата, с чиито здравни книжки е била източвана НЗОК посредством даване на фиктивни дентални услуги, са били от малцинствата. Те нямат регистрация в София. Това стана ясно на брифинг в Съдебната палата на градския прокурор Емилия Русинова и шефа на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев, представени от Българска телеграфна агенция.

Прокурор Русинова изясни, че са изследвани все още над 1200 амбулаторни листа, в които е имало попълнена погрешна информация. По следствието е открито още, че децата не са посещавали зъболекарските кабинети, нито техните родители.

За случая, при който НЗОК е ощетена с над 120 хиляди лева, са повдигнати обвинявания на петима настоящи зъболекари дружно с двама помагачи. Те са подавали погрешни данни към здравната каса в интервала 2015-2018 година Прокурор Русинова акцентира, че кръгът на обвинените лица не е привършен.

Софийската градска прокуратура е повдигнала и обвиняване за опит за ликвидиране на малолетното момче, арестувано за случая преди дни до някогашния хотел "Плиска ", при който друго момче беше намушкано два пъти в гърдите с нож, стана ясно още на брифинга.

По думите на Хаджиев до случая се е стигнало след спор сред две компании, които са чествали в помещение в региона, като той е бил на фенска основа.

Градският прокурор добави, че при претърсвания са открити два ножа в дома на обвинения. Назначени са експертизи. Имало и данни, че са правени опити да се заличат следи от ножа.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР