По-голямата част от антиинфлационните мерки не са обсъждани с ИТН,

...
По-голямата част от антиинфлационните мерки не са обсъждани с ИТН,
Коментари Харесай

Противоинфлационните мерки могат да влязат в сила най-малко след 2 месеца |

" По-голямата част от антиинфлационните ограничения не са обсъждани с Има Такъв Народ ", съобщи пред Нова телевизия ръководителят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Любомир Каримански.

Депутатът от " ИТН " заяви, че едвам тази заран от медийни изявления е научил за нарастването на пенсиите с 20%. Каримански добави още, че в петък, по време на съдружния съвет, е предложил ограниченията на Има Такъв Народ, само че не му е оставена опция да ги показа и съвещанието е било прекъснато. Той изрази вяра, че тази седмица ще има опция всички оферти да бъдат разисквани.

Междувременно обаче от Министерски съвет оповестиха, че в 11 часа ще се организира брифинг, на който ще бъдат оповестени държавните ограничения.

Любомир Каримански сподели още, че към този момент няма място за взаимни отстъпки в обединението.

" Не можем да продължаваме да сме толерантни и в това време да за доста от информацията да научаваме от медиите. "

Депутатът съобщи, че доста от уговорките, залегнали в съдружното съглашение, не се съблюдават. Той сподели, че ще упорства за прецизно осъществяване на съглашението.

Каримански добави, че не е ясно дали предлагането за 25 стотинки отстъпка на литър при зареждане до 50 литра ще влезе в противоинфлационните ограничения. Причината - неналичието на финансов план. Председателят на бюджетната комисия добави, че и членовете ѝ не са осведомени с тях.

Той счита, че и другите ограничения ще бъдат въведени, само че след най-малко два месеца. Каримански обясни, че намаляването на Данък добавена стойност ставката, както и изменението в акцизите, би трябвало да бъдат признати от Народно събрание, а други оферти имат потребност и от европейска нотификация.

Депутатът от Има Такъв Народ заяви още, че в края на месеца ще провежда кръгла маса на тематика инфлация и влизане в еврозоната.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР